Oslo

Ni år gammel gutt funnet i god behold i Oslo etter søk i natt

En ni år gammel gutt fra Veitvet i Oslo som ble meldt savnet etter etter at han ikke kom hjem fra skolen fredag ettermiddag, er nå funnet i god behold.

Ved 03-tiden natt til lørdag gikk flere patruljer fra Røde Kors Hjelpekorps, Norsk Folkehjelp og Norsk Redningshund Organisasjon ut for å lete etter den savnede niåringen på Veitvet.
  • NTB
  • Hans O. Torgersen
    Journalist

Det opplyser Oslo-politiet lørdag morgen klokka 09.30.

Gutten ble sist sett klokken 14 fredag, men ble først meldt savnet av foreldrene nesten tolv timer senere.

– Vi ble akkurat varslet. Det har gått veldig lang tid fra han ble borte til vi ble varslet, uten at vi har noen forklaring på hvorfor, sa operasjonsleder Stokkli til NTB klokken 01.40.

Lørdag morgen, klokken 07.30, opplyste Oslo-politiet til Aftenposten at gutten fortsatt var savnet, og at søket pågikk for fullt.

En av ekvipasjene til Norsk Redningshund Organisasjon søker her etter den ni år gamle gutten ved Veitvet skole.

Ved 03-tiden var et stort antall mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps, Norsk Folkehjelp og Norsk Redningshund Organisasjon med på leteaksjonen. De fikk assistanse med radiosamband fra Norsk Radio Relæ Liga.

Fra luften lette mannskapet på et politihelikopter etter den savnede gutten.

En av politiets hypoteser var at gutten kanskje ved et uhell kunne ha blitt låst inn på skolen eller på Veitvet senter, og gjennomførte derfor søk der og i nærområdet.

De frivillige letemannskapene samlet seg ved Veitvet skole før de gikk ut i sine søkeområder.

– Vi har nå kalt ut frivillige mannskaper til å bistå i letingen, sa innsatsleder Kristoffer Bang til Aftenposten ved Veitvet skole like etter klokken 02 natt til lørdag.

Les mer om

  1. Politiet
  2. Oslo