Ung mann skutt i Oslo: – Det er svært kritisk, og vi rigger oss for en stor etterforskning

Politiet ber vitner melde seg etter at en mann på 20 år ble skutt på Mortensrud i Oslo. Fredag morgen var fortsatt ingen pågrepet. - Det er svært kritisk, sier politinspektør Grete Lien Metlid.

Bevæpnet politi i arbeid på stedet like over klokken 23 torsdag kveld.

Det er en mann på 20 år som er skutt, opplyste politiet fredag formiddag.

– Det er svært kritisk, og vi rigger oss for en stor etterforskning, sier Metlid.

Vedkommende ble torsdag kveld behandlet av ambulansepersonell på stedet før han ble fraktet til sykehus.

– Det er en vanskelig situasjon for familien hans, sa Metlid på en orientering for pressen.

– I det offentlige rom

Hun understreker alvoret i at det skytes ute i det offentlige rom.

– Når du har skyting i et skoleområde der det er barn og unge ute på kveldstid, er det alvorlig, sier hun til Aftenposten.

Hun mener dette vil skape uro og bekymring i lokalmiljøet.

– Derfor er det viktig for oss å gjenopprette ro og også finne ut hva som skjedde i går kveld. Alle forstår at dette blir en prioritert etterforskning, sier hun.

Metlid håper tre ting kan bidra til ro:

  • Oppklaring og pågripelse av en gjerningsperson.
  • At politiet er til stede i strøket.
  • Følge generelt med på konflikter mellom miljøer og personer for å unngå hendelser.

Mange var ute i området i det aktuelle tidsrommet torsdag kveld. Politiet vet ennå ikke om skytingen var målrettet mot personen som ble skutt.

De siste syv ukene er syv personer skutt og såret i Oslo. Politiet har ikke opplysninger som setter denne siste hendelsen i sammenheng med noen av de tidligere episodene.

Metlid påpeker at det i blant er stille perioder. Andre ganger er det en opphopning av saker. Dette trenger, mener hun, ikke alltid være en følge av økt spenningsnivå.

Metlid ber vitner melde seg.

– Vet du noe, så ta kontakt, sier hun.

Flere forsvant fra åstedet

Den skadede mannen ble torsdag kveld kjørt til Oslo universitetssykehus Ullevål. Innsatsleder Erling Olstad bekreftet overfor Aftenposten at flere personer skal ha forsvunnet fra stedet etter hendelsen.

Politiet fikk melding om skytingen ved Lofsrud skole klokken 22.22. Det ble avfyrt flere skudd på stedet. Vitner sa til VG og NRK at de hørte seks skudd.

Politiet opplyste først at mannen fremsto som alvorlig skadet, men senere ble det presisert at han var kritisk skadet. Han fikk livreddende førstehjelp av første politipatrulje på stedet, før ambulansepersonell overtok.

  • Har du informasjon om denne saken? Kontakt Aftenposten på epost: 2286@aftenposten.no
  • Signal: Du kan sende krypterte meldinger til Aftenposten til tlf. +47 950 02 286.
  • Her kan du se andre muligheter for å tipse Aftenposten anonymt: aftenposten.no/tips
Hendelsen skjedde ved Lofsrud skole. Flere politipatruljer rykket ut til åstedet.

Det pågikk en stor politioperasjon etter hendelsen torsdag. Politiet var på plass med mange patruljer. Både hundepatruljer og politihelikopteret deltok i innsatsen. Aftenpostens reporter på stedet kunne konstatere at det var minst 20 politipatruljer i området. Det pågikk også både teknisk og taktisk etterforskningsarbeid.

Poltitiets arbeid pågikk videre utover natten.

Det var flere personer på stedet da skuddene ble avfyrt. Personen som ble skutt, gikk ikke på Lofsrud skole, ifølge politiet.

Politiet ønsker informasjon

Politiet ønsker informasjon i saken om skytingen på Mortensrud. De ber personer som har vært vitne til hendelsen eller har opplysninger, ta kontakt med politiet. Politiet kommer til å være i området i dag. Om man har noen tips kan man sende det inn til politiet her eller ringe 22 66 99 66.