Oslo

Ti nyord etter Pokémon Go-lanseringen

KOMMENTAR: Vi nominerer herved følgende ord til kåringen av årets nyord.

To kandidater for pokénakke i Frognerparken.
  • Olav Eggesvik
    Journalist

1. Pokémania

Den ensidige lysten og interessen nesten alle i Norge fikk for Pokémon Go etter lanseringen.

2. Pokézombie

En gruppe med spillere som ofte lider av pokémania. Se i Frognerparken. Det er flott at folk kommer seg ut (de får pokétrim), til tross for at de vandrer hvileløst rundt, ofte i flokk, med bøyd nakke.

3. Pokéjakt

Se punkt 2. «Blir du med på pokejakt?».

Pokézombier, som lider av pokémania, på jakt i Oslo.

4. Pokédrøm

Når man bruker hele dagen som en pokézombie, drømmer man om å fange pokémoner om natten. Ofte drømmer man at man fanger sjeldne pokémon, men våkner opp til en småkjip Pidgey.

5. Poké-PR

Når Visit Oslo, DNT og kulturkommentatorer ser potensialet for at ungdommen skal oppsøke mer kultur, og forsøker å ri Pokémonbølgen.

6. Pokésjokk

Mindre nyhetsverdige hendelser som blir bredt rapportert over hele verden, som at spillere finner lik eller blir ranet. Det er dramatisk, men skjer daglig over hele verden - og er som regel lite relevant med mindre ordet pokémon kan settes foran.

  • Nintendo-aksjen har skutt i været: Her er mannen bak suksessen
Et sikkert tegn på at noen spiller, er ladeledningen som stikker ut av lommen.

7. Poképress

Når du ikke spiller, slik VG skriver om i denne kommentaren. Eller når vennene dine er på gult, blått og rødt lag, og du må velge ett av dem (gult).

8. Pokésein

Har du hørt at Pikachu henger rundt i Tøyenparken? I Aftenpostens pokékart kan du se hvor flere av de mest populære pokémonene holder til.

Det begynner å versere historier om folk som kommer for sent til avtaler, fordi de går lange omveier i jakten på pokémon.

9. Pokénakke

Nakkeskade som etter hvert vil bli vanlig blant folk mellom 16 og 30 år. Denne aldersgruppen vil kjennetegnes av spreke ben, men svært bøyde nakker.

10. Poképils

Å ta en pokéøl innebærer å finne en uteservering med minst én pokestop eller pokégym rett ved. På pokestops kan man lokke til seg ekstra mange pokémon (dette praktiseres mye ved Mathallen). På en pokégym kan man slåss mot andre spillere.

Derav ordet poképils.

Les mer om

  1. Pokémon Go