Oslo

Meteorologen advarer: Regn vil føre til glatte veier på Østlandet

Regnet som har ført til tre utforkjøringer på Sørlandet, kommer nå til Oslo, ifølge Meteorologisk institutt.

Slik ser veiene ut på Sørlandet lørdag.
  • Lorns Bjerkan

Derfor har de sendt ut et OBS-varsel lørdag.

Der advares det mot at det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold på Østlandet. Årsaken er at regn og yr som kan fryse på bakken.

Også for i indre strøk av Telemark og Agder advares det mot glatte veier.

– Det er bare å ta det veldig med ro, særlig på de mindre veiene som ikke er så trafikkerte, men det gjelder også for hovedveiene. Man bør kjøre med sunn fornuft og være skodd får glatte veier, sier trafikkoperatør Gun Aaserudhagen ved Veitrafikksentralen på Østlandet.

– Vi får inn meldinger fra flere bilister om glatte veier. Regn som fryser på bakken. Vegtrafikksentralen er varslet. Kjør forsiktig, skriver politiet i Telemark på Twitter 18.42 lørdag kveld.

Ved 22-tiden melder de om en ulykke på riksvei 35 nord for Sanden i Seljord der en 20-årig kvinne har kjørt av veien. Det har skjedd i en sving, og ifølge politiet er det glatt på stedet.

  • Skal du på ski? Disse teknikkøvelsene gjør deg bedre i skisporet

Tre ulykker på glatta i Agder

Aaserudhagen forteller at de har varslet mannskap.

– De er ute og gjør tiltak. Det vil bli saltet, sier hun.

I Agder skjedde det flere trafikkulykker som følge av svært glatte veier lørdag. På tre timer var det tre utforkjøringer, skriver Fædrelandsvennen.

Det er regnet fra dette området, som nå kommer mot Oslo, forklarer vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt til Aftenposten.

– I Oslo og Akershus er det nå bra med kaldluft og minusgrader på våre stasjoner. Nå er denne nedbøren på vei, og det drar med seg varmere luft også. Da legger varmluften seg over kaldluften. Og det regnet som kommer, faller inn i kaldluften og fryser på, forklarer han.

Lokale forskjeller

Ifølge Granan er det først utpå kvelden, natten og søndag morgen dette vil føre til glatte veier.

Han forteller at det vil bli lokale forskjeller, slik at det raskt kan skifte fra gode til glatte kjøreforhold.

Ved 22-tiden lørdag kveld hadde ikke Veitrafikksentralen fått noen meldinger om glatte veier på Østlandet.

Men i Midt-Norge meldes det om glatte veier. I Stjørdal krasjet en bil med en annen like før 20-tiden lørdag. Sjåføren skal ifølge politiet ha mistet kontroll på bilen og havnet over i motgående kjørefelt.

Politiet i Nord-Trøndelag opplyser at det var svært glatt på stedet.

Les mer om

  1. Vær
  2. Trafikk