Stengte veier, mange uhell og ski i Oslos gater

En rekke fjelloverganger i Sør-Norge var stengt torsdag morgen. På Østlandet var det kraftig snøfall under morgenrushet. Det førte med seg både problemer og muligheter.

E6 i Frogn utenfor Drøbak. Flere bilister fikk problemer i snøfallet torsdag morgen.

Problemene: Enkelte alvorlige ulykker og et stort antall uhell ulykker. Mulighetene: Gå på ski på Grünerløkka i Oslo.

En av de alvorlige ulykkene skjedde på Tangen i Stange kommune torsdag ettermiddag. To busser kolliderte og føreren av den ene omkom. Den andre bussjåføren ble fraktet til sykehus. En buss var tom for passasjerer, mens den andre hadde tre passasjerer. Alle kom uskadet fra ulykken.

Snøfallet fortsatte hele torsdagen, men snøgrensen krøp oppover. Sludd og regn overtok nær kysten.

– Det har kommet omtrent 30 centimter på mange plasser, men også mer. Laudal-Kleven i Lindesnes kommune fikk 47 centimeter, forteller statsmeteorolog Anne Solveig Andersen til Aftenposten.

På ski over Grünerløkka.

Om morgenen var de fleste fjellovergangene i Sør-Norge stengt, noen hadde kolonnekjøring og bare E16 Filefjell var åpent.

Forholdene på fjellovergangene bedret seg noe utover dagen, men riksvei 7 over Hardangervidda var ved 17-tiden fortsatt stengt.

På Grefsen i Oslo fikk en trailer problemer på det glatte føret.
Oslo våkner til mye nysnø torsdag morgen.

Forsikringsselskap har fått inn flere titalls skademeldinger

Allerede natt til torsdag og i de tidlige morgentimene hadde forsikringsselskapet If mottatt flere titalls skademeldinger fra hele Sør-Norge. Oslo-regionen peker seg ut. Det skriver selskapet i en pressemelding.

– Det er naturlig, siden det er flest biler og størst trafikk i dette området, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Biler har kjørt i hverandre, kjørt ut av veien og bilister har kjørt inn i sin egen portstolpe, opplyser han.

– Er du i tvil om du bør legge ut på veien, bør du antagelig la bilen stå. Alle som har mulighet til hjemmekontor bør jobbe hjemmefra, sier Clementz.

E18 sør for Drammen i 07.30-tiden torsdag.
Kraftig snøfall på E6 ved Assurtjernkrysset.
E6 sør for Vinterbro torsdag morgen.