Nordmenn rømmer landet i jakten på sol og varme

Dårlig junivær førte til rekordmange søk på Finn.no etter restplasser og pakketurer til utlandet. Og regnet vil dessverre fortsette.

Voldsomme nedbørsmengder har preget juni og begynnelsen av juli. Ferieværet kan se ut til å la vente på seg til slutten av måneden.
  • Thea Roll Rakeng

– Det er helt klart en del som angrer når det typisk norske sommerværet kommer. De siste ukene har ustabilt vær bidratt til at vi opplever stor økning både på pakkereiser og restplasser, sier produktdirektør Eivind W. Christiansen i Finn reise i en pressemelding, skriver NTB.

Den siste uken i juni registrerte Finns reiseside 80 prosent flere besøkende enn samme uke i fjor. Totalt søkte nærmere en halv million nordmenn etter restplassbilletter i juni, og Hellas var på søketoppen blant reisende på jakt etter sol og varme.

– Kreta er et populært reisemål blant norske turister. Her får man mye og god ferie for pengene, sier Christensen.

Husk at du nå må ha med pass på reise i Norden og Schengen:Kraftig økning av nordmenn som trenger nødpass

Regnet fortsetter

Meteorolog Espen Biseth Granan ved Meterologisk Institutt er ikke overrasket. Han kan melde om mer ustabilt sommervær i Sør-Norge i de kommende ukene.

– Det har vært svært fuktig og overvekt av regn de siste ukene, og det ser dessverre ut til at dette vil fortsette i de to første ukene av juli også.
Det vil være fine dager med sol, så ikke vedvarende regn hele tiden, men heller hyppige innslag av regnbyger.

– Har sommeren 2016 vært mer regntung enn normalt?

– Ja, generelt sett for Sør-Norge har juni vært fuktigere enn normalt. Det har vært lange perioder med lavtrykkpassering og kjølige fronter, sier Granan.

Styrtregn og vindkast har preget Oslo de siste ukene. Dette vil fortsette i Sør-Norge i de to første ukene av juli.

Finere, men ikke varmt i juli

De to siste ukene av juli ser det imidlertid lysere ut.

– Månedsvarselen sier at det vil bli mer normalt sommervær i de to siste ukene av juli. Men noen voldsom høytrykksbølge med tørt og varmt vær er det ingenting som tyder på dessverre.

Rhodos og Alanya følger som de neste mest søkte destinasjonene for pakkereiser, skriver NTB.

Les også: Slik så huden ut etter 1,5 timers soling i Halden