Skytter på frifot i Oslo etter skudd på gatekjøkken i Nydalen

Politiet har satt inn store ressurser i jakten på gjerningspersonen som løsnet skudd inne på et gatekjøkken i Nydalen.

Politiet er på stedet med store ressurser.

Mannen er fortsatt på frifot tirsdag morgen, opplyser politiet.

– Vi har ingen navn på blokka. Noe motiv er ikke avklart, og jeg kan ikke komme inn på hva fornærmede har forklart i avhør. Men vi jobber på spreng for å løse saken, sier vaktleder Stina Edelman ved krimvakten i Oslo politidistrikt til NTB ved 5-tiden tirsdag morgen.

Operasjonsleder Tore Barstad bekreftet overfor Aftenposten mandag kveld at det var blitt avfyrt skudd inne på gatekjøkkenet.

– 21.39 blir politiet kontaktet av en stresset innmelder fra et gatekjøkken i Nydalen Allé. De har fått en kar inn som har sagt et eller annet til han som er ansatt der, rettet våpen og avfyrt ett skudd, sa Barstad.

Ingen personer ble skadet. Politiet har siden søkt etter minst en gjerningsperson med flere patruljer. De har en formening om en mulig fluktrute mannen skal ha tatt. Hendelsen etterforskes som et drapsforsøk.

– Gjerningsmannen har løpt fra stedet, sannsynligvis ned mot Akerselva og forsvunnet. Vi har store ressurser ute og leter etter ham, sa Barstad mandag kveld.

Politiet har sikret seg en overvåkingsvideo som viser hendelsen. De mener skytingen fremstår som en målrettet hendelse.

– Det sier vi selv om vi ikke vet noe om bakgrunnen. Motivet kan være alt fra ran til konflikt. Naturlig for oss å si at vi ikke er bekymret for andre som måtte befinne seg i Nydalen nå, sier Barstad.

Det var den ansatte som ble skutt etter, som ringte politiet. Det var ingen andre kunder inne på gatekjøkkenet.

Politiet driver etterforskning på stedet.

Går ut med beskrivelse

Politiet gikk mandag kveld ut med følgende beskrivelse av gjerningspersonen:

– Han har mørk jakke eller genser. Det spesielle med den er at den har noe rødt på venstre arm som er iøynefallende. Han har også hvit og rød skrift på brystet, forteller Barstad.

De ber alle som kan ha sett en person med beskrivelsen, kontakte politiet.

Politiet driver samtidig etterforskning på stedet og har avhørt fornærmede i saken. Det er for tidlig å si noe om motivasjonen for skytingen, sier Barstad.

Politiet søkte mandag kveld med hundepatruljer og plasserte flere politibiler langs det de antar er gjerningspersonens fluktrute.

Gatekjøkkenet er nå sperret av mens politiet driver etterforskning på stedet.

Politiet meldte om skytingen på Twitter like etter kl. 22 mandag kveld. De sier at det er blitt skutt med et «etthåndsvåpen».