Oslo

Jaktet på tyv med stigebil i Oslo sentrum

En vekter ble slått i ansiktet før tyven brukte et stillas til å rømme oppover i høyden. Han ble til slutt pågrepet på taket. Der bet han en politimann.

Flere politifolk og brannfolk var til stede i Oslo sentrum i natt for å lete etter en innbruddstyv. Til slutt pågrep politiet en mann på taket av en åtte etasjer høy bygning.
  • Wasim Riaz
    Wasim Riaz
    Journalist

I tre timer natt til tirsdag har politiet og brannvesenet jobbet for å fange en innbruddstyv midt i Oslo sentrum. Det var flere uniformerte og sivile politibiler i blant annet Grensen i forbindelse med denne litt spesielle politijakten.

Det hele startet med en melding om innbrudd i Eger spiseri og vinbar klokken 02.55. En av vekterne som meldte ifra om innbruddet, ble slått kraftig i ansiktet og har trolig fått brudd i nesen. Etter å ha angrepet vekteren, brukte gjerningspersonen et stillas til å komme seg oppover i høyden.

Da politiet kom frem til stedet, observerte de tyven oppe i høyden før han forsvant på taket til en åtte etasjer høy bygning. Da valgte politiet å tilkalle brannvesenet som stilte opp med flere biler.

Også ambulanse var til stede for å ta seg av den skadede vekteren.

Les også

Politihund bet seg fast i fersk tyv

Bet politimann til blods

– Vi fikk hjelp fra brannvesenet for å få rask tilgang til taket og for å få gjerningspersonen trygt ned med stigebil, sier Guro Sandnes, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Politiet fikk hjelp fra Brann- og redningsetaten da tyven fluktet oppover. Her fra Grensen midt i Oslo sentrum.

Men det var lettere sagt enn gjort. Politiet fikk nemlig kontakt med mannen, og prøvde å overtale ham til å bli med ned. Dette ville ikke han gå med på.

– Vi fikk etter hvert tak i ham ved hjelp av en taktisk plan. Da han ble pågrepet, satte han seg kraftig til motverge og bet en politimann til blods, sier Sandnes.

Også denne politimannen fikk behandling av ambulansepersonell på stedet.

Les også

Gensere fra Gant og briller fra Ray-Ban: Etter to dager i Norge hadde de stjålet klær og briller for 90.000 kroner

Kjørt inn etter tre timer

Den pågrepne ble til slutt tatt med ned i en heis.

– Det var en mann i 20-årene som er godt kjent for oss fra før av, sier Sandnes.

Hun roser politifolkene som deltok i aksjonen.

– Det var mørkt og glatt på taket. Vår første prioritert var å få mannen trygt ned. Pågripelsen og straffesaken kommer i andre rekke, sier Sandnes.

Mannen ble kjørt inn til arresten klokken 05.55. Altså akkurat tre timer etter at politiet fikk første melding om innbruddet.

Les mer om

  1. Krim