Oslo

Libe Rieber-Mohn blir integreringssjef

I en årrekke har Libe Rieber-Mohn vært Aps toppolitiker både nasjonalt og i Oslo. Nå blir hun toppbyråkrat i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet.

Libe Rieber-Mohn (50) skal fremover blant annet sørge for integrering og bosetting av flyktninger som får opphold i Norge.
  • Wasim K. Riaz

Aftenposten publiserte fredag denne artikkelen om at Libe Rieber-Mohn er blitt ny direktør i IMDI. I artikkelen ble det trukket inn detaljer fra en overgrepssak. Dette hadde ingen relevans for artikkelen, og Aftenposten beklager ovenfor Rieber-Mohn at vi i vår dekning omtalte disse forholdene på denne måten. Dette var en journalistisk feilvurdering fra vår side.

50 år gamle Libe Rieber-Mohn har som Ap-politiker jobbet flere år med mangfold og integrering. Blant annet som statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet i 2005-2009.

Hun tar over direktørstolen etter Geir Barvik.

Rieber-Mohn ble senere byrådslederkandidat i Oslo, men ble etter kommunevalget i 2011 varaordfører i hovedstaden. I fjor ville hun ikke ta gjenvalg i Oslo.

LES OGSÅ: Libe Rieber-Mohn stiller ikke til gjenvalg i Oslo

Skal bosette flyktninger

Klokken 12 fredag ble hun presentert som ny leder for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).

LES OGSÅ: Lambda vedtatt onsdag kveld

Direktoratet ble opprettet 1. januar 2006, og er tildelt
oppgaver som tidligere lå under Utlendingsdirektoratet, herunder bosetting av flyktninger, opplæring i norsk og samfunnskunnskap, tolking i offentlig sektor og koordinering av arbeidet mot rasisme og diskriminering.

Rieber-Mohn er for øvrig gift med en av Norges mektigste menn, DnB-sjef Rune Bjerke. Eller "banksjefen", som hun selv har kalt ham i noen anledninger.

Les også

  1. Bøhler må ut, Libe Rieber-Mohn inn