Mange klager på russen natt til onsdag

Politiet i Oslo-området har i natt fått flere meldinger om støy fra russen. I Follo ble en russebuss avskiltet.

Flere hundre russ og godt over 30 russebusser er blitt bortvist fra politiet i Oslo-området natt til onsdag etter flere meldinger onm bråk og støy.

Ved 03.30-tiden var hele 10–12 russebusser samlet på Esso-stasjonen på Gaustad ved Ring 3 da politiet fikk melding om støy fra naboene.

— Det har stort sett vært en rolig natt i Oslo, men vi har hatt endel støy fra russen. Russen har da fått melding om å dempe seg, sier Cathrine Sylju, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Ble bortvist

Meldingene om russestøy startet på McDonalds på Gaustad ved 23.30-tiden sent tirsdag kveld. Deretter fikk politiet i Oslo minst seks andre meldinger om støy. Blant annet fra naboene til Esso-stasjonen på Smestad og Gimle kino.

— En av bussene ble bortvist fra Gaustad for 24 timer. Dette fordi vi hadde fått klager på samme buss også tidligere i natt. Vår oppfordring til russen er at de må ta hensyn til beboerne, sier Sylju.

Ble avskiltet

Det er ikke bare politiet i Oslo som merker at russetiden har begynt. Politiet i Follo måtte i natt rykke ut til Tusenfryd der minst 500 russ og rundt 15 russebusser var samlet. Politiet bortviste russen med beskjed om at de ikke kunne spille høy musikk før klokken 08.

Et par timere traff politiet en buss fra Tusenfryd som spilte høy musikk. Dette endte med en anmeldelse og avskiltning av bussen på stedet.

Politiet i Asker og Bærum hadde natt til mandag hele 16–17 klager på støy fra russ, men det gikk forholdsvis rolig for seg i natt.

  • I natt har vi bare hatt tre loggførte oppdrag på russen. Samtlige går på støy og høy musikk, sier Marius Wam, leder for operasjonssentralene i Asker og Bærum.

Risikerer anmeldelse

Han forteller at politiet i Asker og Bærum har en ungdomspatrulje som har godt samarbeid med russen.

— De har sendt ut meldinger til russen om at de risikerer å bli anmeldt for brudd på straffelovens paragraf 181 hvis de spiller for høy musikk i boligområder. Dette har nok hjulpet, sier Wam.