Advarer om glatte veier. E6 åpnes igjen etter trafikkulykke.

To personer er sendt til sykehus etter en trafikkulykke som sperret ett løp på E6 ved Jessheim. På Biri var ni biler involverte i en kjedekollisjon. Torsdag ventes litt mer snø over Østlandet.

På Riksvei 120 mellom Gjerdrum og Skedsmokorset havnet en buss utfor veien onsdag formiddag. Dette er kun ett av mange trafikkuhell gjennom dagen.

Siden tidlig onsdag har snøen lavet ned over det sentrale Østlandet. Allerede i går varslet meteorologen om dagens krevende føreforhold på veiene.

Tidlig onsdag ettermiddag er dette noen hovedtrekk:

  • To personer er sendt til Akershus universitetssykehus etter en ulykke på E6 på Romerike. E6 ble stengt i retning Oslo.
  • Ved 16:30-tiden melder Vegtrafikksentralen at E6 mellom Kløfta og Jessheim åpnes igjen. Foran køen blir det kjørt med putebil for å holde hastigheten nede til kjøreforholdene bedrer seg.
  • Fra Gardermoen mot Oslo er det omkjøring via fylkesvei 451.
  • På E6 ved Biri har tre biler kollidert og et vogntog sklidd i grøften, etter flere uhell i samme område tidligere i dag. Der er ingen personskader. Nå er E6 åpen og ryddet i begge retninger i dette området.
  • På Twitter melder Oslo Lufthavn om enkelte forsinkelser: «Møt som normalt til din reise om ikke du får annen beskjed fra ditt flyselskap.»
På E6 mellom Gardermoen og Oslo var det flere trafikkuhell onsdag. Bildet er fra sørgående løp mellom Gardermoen og Oslo.
På E6 mellom Gardermoen og Oslo støtte minst to lastebiler sammen.

På Biri var ni biler involverte i kollisjoner i sørgående og nordgående løp tidligere på onsdag, melder NTB. Ingen personer ble alvorlig skadet, opplyser Innlandet politidistrikt.

– Det er kjempeglatt veibane, presiserer politiet.

Veien ble helt stengt etter ulykken som skjedde ved 10-tiden. Like etter inntraff en ny kjedekollisjon, en halv kilometer lenger nord. Ved 14–tiden onsdag ble E6 ved Biri åpnet i begge retninger.

Holder hastigheten nede

Lenger sør, på E6 mellom Kløfta og Jessheim i Akershus, er to personer sendt til sykehus og flere til legevakt etter en trafikkulykke litt før klokken 8.30. Flere lastebiler var involverte, og en lastebilfører ble sittende fastklemt. Ved 16:30-tiden melder Vegtrafikksentralen at E6 mellom Kløfta og Jessheim åpnes igjen. Foran køen blir det kjørt med putebil for å holde hastigheten nede til kjøreforholdene bedrer seg.

Gjennom morgenen og formiddagen har nettstedet Reisetider.no meldt om store forsinkelser på flere hovedveier inn og ut av hovedstaden. På Twitter har Veitrafikksentralen advart:

På flere av hovedveiene ut og inn av Oslo går trafikken fortsatt tregt. Bildet er fra Skulleruddumpa, rett sør for hovedstaden, onsdag morgen.

Venter mer snø

På Meteorologisk institutt opplyser vakthavende meteorolog Magnus Ovhed:

– Snøværet på det sentrale Østlandet fortsetter frem til ca. kl. 15 eller 16 onsdag. I løpet av torsdag ventes noen snøbyger til.

– Hva med temperaturen?

– Den stiger utover dagen. Oslo ligger omtrent midt i skillet mellom snø og regn, så det er vanskelig å si nøyaktig hvilken form nedbøren får der. Torsdag faller temperaturen definitivt. Det fortsetter den med, inn mot helgen, opplyser meteorologen.

Saken oppdateres.