Person kritisk skadet i arbeidsulykke på Sjursøya

Alle nødetater ble sendt til Sjursøya etter at en person ble kritisk skadet i en arbeidsulykke med en lift.

Brannvesenet rykket ut med flere biler til ulykkesstedet på Sjursøya.

Politiet ble varslet om ulykken klokken 08.56. En person var da fastklemt i en lift, 6 meter over bakken.

Arbeidsulykken skjedde i oljehavnen på Sjursøya.

– Vedkommende er akkurat nå frigjort og er tatt ned på bakken av brannmannskap og helsearbeidere som er spesialtrent for dette. Vedkommende er kritisk skadet, og det blir nå gitt førstehjelp.

– Vi har sperret av området og snakker med vitner på stedet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkeli ved politiets operasjonssentral rett før klokken 09.30.

Arbeidsulykken skjedde inne på Circle Ks terminal på Sjursøya. Det bekrefter Knut Hilmar Hansen, kommunikasjonssjef og pressetalsmann for Circle K i Norge.

– Like etter klokken ni i dag ble vi varslet om at en ekstern elektriker er alvorlig skadet og kjørt til sykehus, etter å ha kommet i klem mellom en lift og en rørledning på vår terminal på Sjursøya, sier Hansen til Avisa Oslo.

Ulykken skjedde mens elektrikeren jobbet med å trekke en kabel fem-seks meter over bakken.

– Nødetatene var raskt på stedet. Vårt mannskap på anlegget har bistått så langt de kunne i redningsarbeidet. Arbeidstilsynet er varslet og vi kommer også til å granske hendelsen internt, sier Hansen.

Det skal ha vært to personer i liften da ulykken skjedde, men en av dem klarte å ta seg ned selv. Krimvakta ved Oslo politidistrikt er koblet inn for å etterforske årsaken til ulykken.