- Ali (37) har fått <br/>hjerneblødning

Ambulansefolkene nektet å ta med seg mannen, angivelig fordi han hadde tisset på seg. Ullevål universitetssykehus har satt i gang interngranskning.

Småbarnsfaren Ali (37) ble slått ned etter en krangel med en eller flere menn som sparket fotball, men ble ikke tatt med av ambulansepersonellet.

Ali (37) ble slått ned i Sofienbergparken i Oslo mandag ettermiddag. Men da ambulansepersonellet kom til Sofienbergparken, nektet de å ta småbarnsfaren med seg i ambulansen. Årsaken var at den skadede

Les også

- Der mistet du sjansen din

, ifølge flere vitner. 37-åringen og samboeren, R&B-artist Kohinoor Nordberg, måtte dermed ta taxi til Legevakten. «Der mistet du sjansen din», skal ha vært beskjeden fra ambulansefolkene. De skal også ha sagt: «Bare la ham ligge der og sprelle». Det opplyser en

. Et annet vitne forteller at ambulansepersonellet kalte småbarnsfaren «en jævla gris.»

— Uforståelig

I dag viser det seg at han fikk alvorlige skader etter overfallet. 37-åringen ble operert ved Ullevål universitetssykehus og deretter lagt i respirator, ifølge Kohinoor Nordberg. - Det går ikke så bra med ham. Han er blitt operert i mellom fire og fem timer i natt. De har forsøkt å vekke ham, men han har ikke kommet til hektene, sier Nordberg til Aftenposten.no tirsdag ettermiddag. - Han har fått hjerneblødning og ligger fortsatt i respirator, sier hun. - Skadene er mye verre enn fryktet, og dermed blir hele denne saken desto mer alvorlig. Det er uforståelig at ambulansepersonale kan dra fra en så skadet mann, sier Kohinoor.

- Hjerneblødning

— Han har fått en blødning mellom hodeskallen og hjernen, altså en hjerneblødning. Først trodde vi det var en blødning på utsiden av hjernebarken, men de siste meldingene viser noe annet. I løpet av kvelden vil helsepersonellet gjøre et forsøk på å vekke ham opp. Først da vil vi vite hvordan dette går, sier Kohinoors manager Jon Christian Foss til Aftenposten.no ved 18.30-tiden tirsdag kveld. Foss har fortløpende kontakt med Kohinoor Nordberg. - Jeg vet ikke noe om alvorlighetsgraden, men han hadde taleproblemer da han ble innlagt og står i fare for å måtte trene opp taleevnen igjen. Det er i hvert fall det Kohinoor skal ha fått opplyst på sykehuset, sa Foss til Aftenposten.no tidligere i dag. Ullevål universitetssykehus viser til politiet for kommentarer om 37-åringens tilstand. - Det er politiet som uttaler seg om voldssaker, sier Rune Akselsen, vakthavende informasjonsrådgiver ved Ullevål universitetssykehus.

Sirkler inn gjerningsmannen

— Mannen er blitt operert, og er nå urolig, men utenfor livsfare, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon til Aftenposten.no. Politiet jobber videre med vitneavhør. De har nå fått vitnebeskrivelser av gjerningsmannen, og i dag skal det foretas fotokonfrontasjon. Mannen beskrives som en liten og tettbygd mann fra Gambia. Mannen som beskrives er en såkalt kjenning av politiet, og holder til i området rundt Cuba på Grünerløkka.

Gransker seg selv

Ambulansetjenesten i Oslo er underlagt Ullevål universitetssykehus, og divisjonsdirektør Arild Østergaard ville ikke kommentere saken mandag ettermiddag og kveld. Men tirsdag opplyser han til Aftenposten.no at sykehuset selv har satt i gang en granskning av ambulansepersonellet som ble sendt til Sofienbergparken, der Ali var på piknik sammen med Kahinoor Nordberg og flere andre, deriblant parets felles datter, som bare er syv uker gammel. - Alle hos oss er nå på denne saken. Vi har fått mange klager i denne saken, både fra folk som var på stedet, pårørende og andre. Det har vært et veldig engasjement. Alle mener at vi håndterte dette på en kritikkverdig måte, og det er dette vi nå skal finne ut av, sier Østergaard, som er divisjonsdirektør ved prehospital divisjon på Ullevål universitetssykehus.

Beklager

Han kan foreløpig ikke si noe hva ambulansefolkene på stedet sa eller begrunnelsen for at pasienten ikke ble tatt med i ambulansen. - Jeg vet rett og slett ikke hva konklusjonen er her. Folk fra vår divisjon har samtaler med de ambulanseansatte i dag, og de ansatte skal også skrive en rapport der de forklarer seg om det som skjedde, sier Østergaard. Han beklager at pårørende og vitner på stedet opplevde at ambulansefolkene

. — Derfor går vi nå nøye gjennom denne saken. Vi undersøker hva slags medisinske konsekvenser det fikk at vi ikke tok ham med oss, og vi undersøker personellets oppførsel, sier Østergaard.

Politirapport

Prehospital divisjon ved Ullevål universitetssykehus er i kontakt med vitner og har også bedt om rapport fra polititjenestemennene som var på stedet. - Vi ønsker at folk skal ha full tillit til den jobben vi gjør, og vi ønsker derfor å gå nøye gjennom denne saken, sier Arild Østergaard. Fylkeslegen i Oslo og Akershus er orientert muntlig om saken. - Dersom vi kommer frem til at det er kritikkverdige punkter i saken, vil fylkeslegen få en skriftlig rapport i tillegg. Det er fast rutine, opplyser Østergaard.

Les også

- Der mistet du sjansen din

Her forlater ambulansen stedet - uten 37-åringen.