Oslo

Her kan du finne de beste pokémonene i Oslo

Hvor kan man fange flest og de beste pokémonene? Vi har spurt tre av landets fremste spillere.

Frognerparken er muligens Oslos Pokémon-sentrum nummer èn.
  • Julie Berg Melfald
    Journalist
  • Olav Eggesvik
    Journalist

– Du kan ikke unngå å se pokémon hvis man går i Frognerparken eller på Aker Brygge, slår Benjamin Joranger Berg (16) fast, en av de beste pokémon-spillerne i Oslo.

For det er i hovedstaden man uten tvil finner flest av de små digitale skapningene som fanges ved hjelp av såkalte pokéballer.

  • Fortsatt litt usikker å hva pokémon er? Fortvil ikke, vi har guiden til sommerens store snakkis

Mobilspillet bruker GPS for å lage et kart over omgivelsene du befinner deg i, for så å putte ulike pokémon i den digitale verdenen som skapes på skjermen. Hvor man finner flest av dem er hvor spillets brukere har mest mobildataaktivitet, ifølge Benjamin.

Da er det kanskje ikke så rart at Oslos normale samlingspunkter på sommeren, også har blitt mekka for pokémon-entusiaster.

– I Frognerparken kommer folk gjerne rundt 10-tiden på kvelden, og de mest utholdende blir der til sånn klokken fem på morgenen. Så kommer det nye puljer igjen tre timer senere, fra klokken åtte, forteller pokémon-spiller Benjamin.

Flest spillere i Frognerparken

Benjamin får støtte av to andre «elitespillere», Deniz Akkøk (23) og Runar Svendsen (27). Sistnevnte er etter alle solemerker landets beste i mobilspillet som i disse dager brukes mer enn både Facebook og Twitter.

De er enige om at i tillegg til Frognerparken, Aker Brygge og Tjuvholmen, kryr det av små dyrelignende skapninger også langs Akerselva og i området mellom Stortinget og Nationaltheateret.

– I Frognerparken kommer folk gjerne rundt 10-tiden på kvelden, og de mest utholdende blir der til rundt klokken fem på morgenen. Så kommer det nye puljer igjen tre timer senere, fra klokken åtte, forteller Benjamin.

Å fange alle typer pokémon er det ultimate målet, men å ha mange av et slag blir også sett på som en fordel. I spillet har hver pokémon en ulik poengsum ved seg. Jo sterkere og sjeldnere den er, jo flere poeng får du ved å fange den.

F.v. Deniz Akkøk (23), Benjamin Joranger Berg (16) og Runar Svendsen (27) regnes som tre av landets beste Pokémon Go-spillere.

Pikachu på Tøyen

Sannynligvis den skapningen det finnes mest av i Frognerparken er det lille vannmonsteret Squirtle.

– Squirtle er ikke veldig spesiell, men ved å samle nok candy («poeng» man får når man fanger ulike type pokémon) kan man etter hvert utvikle den til en Blastoise. Denne er veldig populær selv om den ikke har et veldig høyt ferdighetsnivå. Den er likevel en av de mest kjente og ser kul ut, forklarer Runar.

De tre pokémon-trenerne får ofte spørsmål om hvor man kan finne det virtuelle universets største stjerne: Pikachu. Det til tross for at det ikke knytter seg spesielt mye poeng til kanskje den mest kjente pokémonen.

– «Alle» vil finne Pikachu. Det virker som Tøyen og Munch-museet er hvor man har størst sjanse, forteller Runar Svendsen.

Squirtle gir ikke mest poeng i spillet, men er veldig lett å finne rundt omkring i Frognerparken.
Squirtle kan utvikle seg til Blastoise som er en av de mer populære pokémonene. Den har ikke nødvendigvis så høyt ferdighetsnivå, men er en av de mest kjente skapningene i det virtuelle universet.

Tilfeldig om man finner de mest sjeldne

Skal du imidlertid fange de aller beste og mer sjeldne, må man gå mye rundt byen. De kan dukke opp på de mest tilfeldige steder, og det er umulig å forutsi akkurat hvor, ifølge de erfarne spillerne. Noen holdepunkter har man imidlertid å gå etter.

Dragonite er den sterkeste skapningen som er mulig å fange akkurat nå. Runar, som siden spillet ble lansert i gjennomsnitt har gått 25 kilometer om dagen, har kun sett èn i Oslos gater.

Han påpeker imidlertid at Dratini er ganske vanlig på Tjuvholmen. Dette er det første «stadiet» til Dragonite. Samler man nok «Candy» kan man etter hvert utvikle den til den svært sjeldne pokémonen.

– Men noen har også sett Dragonite i fullført tilstand på Holmenkollen, forteller Benjamin.

Middelalderparken og området rundt Gamlebyen er også gode tips for hvor de mest verdifulle skapningene plutselig kan dukke opp.

Alle de tre Pokémon Go-spillerne er likevel enige om at det kun er èn ting å gjøre hvis det er de sjeldne en ute etter:

Gå så mye du orker.

Dragonite er den pokémonen som kan bli sterkest i spillet for øyeblikket.

Les mer om

  1. Pokémon Go
  2. Oslo