Trikkeulykke på Olaf Ryes plass

(OSLO/Aftenposten): To personer er lettere skadet etter at en trikk kolliderte inn i en annen trikk bakfra på Grünerløkka i Oslo. Trikkene er nå fjernet, og trafikken er i gang igjen.

To trikker kolliderte på Olaf Ryes plass i Oslo torsdag. Brannvesenet feiet opp knust glass fra bakken etter sammenstøtet.

Politiet fikk melding om hendelsen ved Olaf Ryes plass i Oslo klokken 10.06 torsdag.

– En trikk har kjørt inn i en annen bakfra, og to personer inne i trikken er lettere skadet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

En kvinne i 40-årene og en kvinne i 70-årene er lettere skadet, opplyser innsatsleder på stedet, Svein Arild Jørundland. Ambulansetjenesten tok seg av de to, og de ble kjørt til legevakten.

Klokken 11.22 opplyser Sporveiene at de to trikkene nå er fjernet, og at trafikken er i gang igjen. Det må påregnes forsinkelser på linjene 11, 12 og 13 en tid fremover.

Kø i trikketrafikken

Årsaken til ulykken er ukjent. Aftenpostens reporter på stedet sier det ser ut som et ganske kraftig sammenstøt. Frontruten på den bakerste trikken er knust. Også bakruten på den fremste trikken har skader.

Årsaken til ulykken er så langt ukjent.

Politiet på stedet opplyser at ulykken vil medføre forsinkelser og problemer i trafikken.

– Som dere ser står det en hel haug med trikker i kø, så dette vil få konsekvenser for trafikken en god stund fremover, sier innsatsleder Jørundland.

Oppretter sak

Fagleder fra Sporveien var raskt på stedet, og det ble jobbet med å få trikkene i bevegelse igjen for å unngå ytterligere forsinkelser.

– Var det stor hastighet involvert?

– Det vet vi ikke, men vi oppretter sak og har kontroll på begge trikkeførerne, sier operasjonsleder Stokkli.

Det er mye anleggsarbeid på stedet, men politiet vil ikke spekulere på hva som kan ha vært årsaken til ulykken.

– Vi jobber med å avhøre vitner på stedet og de to trikkesjåførene. Det er unødvendig å spekulere på hva som kan ha vært årsaken til ulykken foreløpig, sier innsatsleder Jørundland.

Tre ambulanser er på stedet etter at to trikker kolliderte ved Olaf Ryes plass i Oslo torsdag.