Oslo

Barrikaderte seg i leilighet etter angrep på billettkontrollør

Politiet sperret mandag kveld av et kvartal av Suhms gate etter at en mann begynte å kaste ting ut av vinduet. Like før politiet skulle slå inn døren, kom mannen selv ut.

Politiet går her mot leiligheten for å ta seg inn med makt, men så kom den mistenkte voldsmannen frivillig ut.
  • Christian Sørgjerd
    Journalist

Rundt kl. 19.30 fikk Oslo-politiet melding om at en billettkontrollør på trikken var blitt angrepet.

– En kontrollør kom i klammeri med en mann uten gyldig billett. Kontrolløren ble slått etter med knokejern, og han ble bitt, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli i politiet.

Deretter flyktet angriperen fra stedet.

Politiet sporet noe senere den antatte gjerningsmannen til en leilighet i Suhms gate på Fagerborg, vest i Oslo sentrum.

Hoiet og kastet ting

– Vi tok kontakt på døren. Men døren var låst, og den ble barrikadert fra innsiden. Mannen var overhodet ikke interessert i å snakke med politiet, forteller Rune Bjørsvik, politiets innsatsleder på stedet.

Politiet måtte mandag kveld rykke ut til en bygård i Suhms gate etter en episode på trikken.

Etter hvert fikk de flere politimannskaper dit, blant annet spesialtrente forhandlere, som forsøkte å få mannen til å komme ut frivillig. Han svarte med å kaste kniver ut gjennom døren og gjenstander ut gjennom vinduet, ifølge innsatslederen.

Politiet sperret av et kvartal av Suhms gate for å forhindre at biler og forbipasserende fotgjengere skulle bli truffet.

– Vi fant ut at det også var en kvinne i leiligheten, som vi brukte litt tid på å få ut, forteller innsatslederen.

Mannen skrek ut gjennom vinduet, og politifolk måtte i perioder stå skjul på gaten for å ikke bli truffet av gjenstander.

Et større antall politimannskaper var mandag kveld i Suhms gate, hvor en mann kastet gjenstander fra vinduet i en leilighet.

Skulle til å slå inn døren

Allerede i 22-tiden var de inne i bygningen, med hjelmer og skuddsikre vester, uten at situasjonen var avklart. Like før midnatt var det slutt på ventingen. Etter mer enn tre timer kom mannen ut, og politiet pågrep ham.

«Mannen satte seg til motverge under pågripelsen. Ingen skade på mannen eller politiet», opplyser politiet på Twitter.

– Rett før vi var på vei til å ta oss inn i leiligheten, kom personen ut. Da ble han pågrepet etter et basketak med politiet. Hans ble kjørt til sentralarresten, mens kvinnen fikk slippe inn igjen i leiligheten, forteller innsatsleder Rune Bjørsvik.

Les mer om

  1. Oslo
  2. Politiet