Oslo

Norges lengste vannsklie er foreløpig en våt drøm

60.000 personer drømmer om å rutsje ned Karl Johans gate. Ender det i mageplask eller sommerlykke?

vannsklieferdig-t6KH8thlAQ.jpg
 • Christian Sørgjerd
  Christian Sørgjerd
  Journalist

I løpet av bare tre døgn har snart 60.000 personer på Facebook sagt at de gjerne vil kaste seg ut i «Norges lengste vannsklie» i Oslo neste år.

Planen er å rulle ut en 300 meter lang gummimatte og pøse på med vann, slik at man kan skli ned hovedstadens paradegate i badebukse. Et manipulert bilde av Karl Johans gate viser hvordan det kan bli.

Det er bare ett problem: Arrangementet finnes ikke. Ennå.

Det skriver også arrangøren på Facebook-gruppen, hvis man faktisk leser teksten før man trykker «deltar».

Men siste oppdatering er likevel svært positiv, de er overveldet over den store oppslutningen: «Dette er noe vi virkelig SKAL få til!»

Dette er mannen bak

Men hvem står egentlig bak de elleville planene? Den anonyme Facebook-profilen «Verdens heftigste» er tilsynelatende svaret.

Bak den anonyme Facebook-profilen står Erik Holm, som i det daglige er sosiale medier-ekspert i markedsføringsbyrået Red Performance.

— Det startet egentlig med at jeg ville se hvor mange som syntes dette var en kul idé. Eventet på Facebook tok helt av, sier Holm.

Han sier at mange de siste dagene har tatt kontakt og vil bli med på moroa. Pr. i dag er de fem stykker som jobber med planene.

— Jeg trodde selvfølgelig ikke det skulle bli så stor respons på det hele. Det er sykt gøy, men det setter også litt press på oss til å få til dette, sier han.

Ukjent for kommunen

Ifølge Holm har de allerede vært i kontakt med Oslo kommune om mulighetene for å leie Karl Johans gate en passende dato til neste år.

— Vi tok kontakt med kommunen for noen få dager siden, og vi har fått hjelp med hvordan vi skal gå videre med søknader.

Aller helst kunne han ønske seg at vannsklien begynte på Slottsplassen. Men fordi Frederiks gate, den første tverrgaten, er sterkt trafikkert, ser han for seg at en god løsning kan være å starte ved Stortinget og avslutte ved Universitetsplassen.

— Gaten blir jo ikke heller brukt der om sommeren til annet enn uteservering.

I kommunen er det Bymiljøetaten som har ansvaret for utleie av gater og offentlige byrom. Der kjenner de ikke til initiativet, og det har ikke kommet inn noen søknad om å leie Karl Johans gate.

— Vi har ikke fått noen formell henvendelse fra dem. Men det kan være de har vært i kontakt pr. telefon, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Anne Sofie Durkis.

Ingen finansieringsplan ennå

Slide the city , som slike arrangementer kalles, er blitt gjennomført med hell i mange andre byer, men først og fremst i Nord-Amerika. Det er et firma i USA som eier navnet og konseptet.

— Vi har fått beskjed om at det skal være mulig å leie deres utstyr. Også andre aktører har tatt kontakt. Vi er åpne for andre alternativer enn Slide the city, bare vi klarer å sette opp en lang og bra nok vannsklie, sier Erik Holm.

- Hvordan skal dere finansiere arrangementet?

— Så langt har vi ikke kommet. Vi vet ikke engang hvor mye noe som dette vil koste. Vi får jobbe mer med dette når vi har fått pris fra utleier av utstyr og Oslo kommune, svar han.

Han ser for seg at en mulighet kan være god, gammeldags kronerulling via nettet.

Men inntil videre ligger Norges lengste vannsklie i Bergen. Den 120 meter lange vannsklien på badelandet Vannkanten åpnet 18. juni i år, ogden er av det mer tradisjonelle slaget.

Er ikke det godt nok for deg? Da kan du drømme deg bort i videoen under.

 1. Les også

  – Jeg spytter fortsatt rosa

 2. Les også

  Glem å ta med denne på Oslo-festivaler

 3. Les også

  Vær så god, gresshoppene er servert!

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5