Bruker 5000 kroner på Justin Bieber

I ti timer hadde de første sittet under paraplyer i køen utenfor Telenor Arena. Det var ennå fire timer til dørene skulle åpnes og de slapp inn i varmen til helten, Justin Bieber.

Først i køen. Det skulle mer enn noen timer med regn til for å dempe stemningen hos de første i Bieber-køen. F.v. under paraplyene: Katarina Groth, Helle Nygaard og Janine Fernandez. KLIKK PÅ BILDET OG SE FLERE BILDER
  • Stein Erik Kirkebøen
Regnet ga seg etter hvert, og folket - et overveldende flertall av kvinner - fylte parkeringsplassen som ikke lenger var stusslig og tom.

Men vi begynner litt lenger bak i køen: – Vi kom ikke så tidlig, vi har bare vært her i fem timer, smiler Anette Gulsrud (37) og Tina Marie Lilleeng (15) mens regnet pøser ned.

Det er stusslig på den digre parkeringsplassen bak den digre arena som i kveld fylles av mer enn 20.000 fans. Stusslig og vått.

Men for den som venter på noe godt, spiller det liten rolle om det er grått, vått og surt. For mange er det ikke noe som er bedre enn Justin Bieber. Og det handler ikke bare om å høre ham.

Våte og blide venter kusinene Anette Gulsrud (t.v.) og Tina Marie Lilleeng på et nytt møte med sin helt.

- Viktig å se ham ordentlig

– Nei, han er den beste som finnes, og det er også viktig å se best mulig. Derfor måtte vi være her så tidlig, for å komme lengst mulig frem og se ham best mulig. Som du ser, er vi ikke helt først på vårt felt, men ganske langt fremme, sier Tina Marie Lilleeng fornøyd. Hun skal stå i Golden Circle og har bare det aller dyreste feltet, Diamond Circle, foran seg. Billetten kostet 845 kroner, og det er hun ikke i tvil om at den er verd!

Hun er fra Larvik, men overnatter hos kusine – og anstand – Anette og annen familie i Drammen både før og etter konserten.

– Jeg blir gjerne med, jeg liker også Bieber, forsikrer Anette Gulsrud.

– Dermed blir det en tre dagers tur, sier Tina Marie Lilleeng, som liker alt Justin Bieber har gjort. Men hun er ganske enig med Aftenpostens voksne, mannlige kommentator. Han mener Bieber aldri har vært bedre.

– Ja, kanskje er det siste han har laget, det beste, sier hun.

Ingen tvil om hvem som er Cassandra Fredriksens store helt!

De to kusinene frykter ikke at helten skal slå seg vrang og forlate scenen tidlig.

– Jeg tror han har lært, sier Anette Gulsrud, som også hadde med seg sin unge kusine på Bieber-konsert for fire år sine, men da var Tina Marie så liten at de hadde sitteplasser.

– Nå skal vi stå lenger foran.

Først i køen

Helt først i køen som langsomt vokser seg lenger i regnværet sitter Katarina Groth, Janine Fernandez og Helle Nygaard. Det er en posisjon de har jobbet for.

– Ja, for sikkerhets skyld var vi her klokken fire, forteller de tre.

– Det var veldig tidlig!

– Ja, men vi vil ha de beste plassene. For å klare det, har vi bodd på hotell her ute.

Det fyltes opp på Fornebu hvor godt over 20.000 fikk oppleve Justin Bieber.

– Så dere tar den helt ut?

– Javisst. Etter kveldens konsert skal vi en tur på byen, og så sjekker vi inn på hotellet igjen i stedet for å dra hjem.

– Enda en hotellnatt!

– Ja, og enda en konsert. Vi skal hit igjen i morgen, stråler de tre i gråværet.

Men det koster å følge helten sin. De regner med at de to Bieber-konsertene tilsammen vil koste dem 5000 kroner hver.

– Men jeg har jobbet og tjent pengene selv, forsikrer Katarina Groth.

Hun er ikke i tvil om at det er verdt pengene. Selv om ventetiden er våt.

  • Slik endte den forrige konserten til Bieber i Oslo: