Neste år kan elevene på seks Oslo-skoler få fleksitid

Overtid og avspasering for elever? Om byrådet får det som de vil, blir det realiteten på seks skoler i Oslo neste år.

For Maren Jørgensen (17) vil fleksitid gjøre det enklere å kombinere skole og toppidrett. Da Aftenposten møtte Maren og venninnen Suphattra Chaiyasan (17), kom de rett fra ishockey-trening.

En av skolene som ønsker å være med på forsøket, er Hellerud vgs. Der er elevene Ahmed Muaz Hamid (17), Maren Jørgensen (17) og Suphattra Chaiyasan (17) glade for at de neste år muligens kan benytte seg av en fleksitidsordning i sitt siste år på videregående.

– Først og fremst fordi det kan hjelpe andre som har fått for mye fravær, som da ikke må ta opp fagene på nytt. Det synes jeg er det viktigste, mener Hamid.

For Jørgensen og Chaiyasan vil en fleksiordning slik man kjenner det fra arbeidslivet, hjelpe i en travel hverdag. Begge er på det norske U18-landslaget i ishockey.

– Vi reiser mye med ishockeyen. Allerede har vi tre dager fravær. Det ville vært fint å kunne ta vekk noen av fraværsdagene i tillegg til at man får ekstra hjelp med skolen, sier Jørgensen.

Men hvordan vil det fungere? Søknaden til byrådet er delt i to modeller.

Rektor ved Hellerud vgs., Arnfinn Stautland, håper de får fleksitid på skolen til neste år. Det gjør også elevene. Fra venstre: Suphattra Chaiyasan (17), Maren Jørgensen (17) og Ahmed Muaz Hamid (17).

Les hele saken med abonnement