Oslo

Skuffet over dårlig fart i kjempesklien. Men så fant arrangørene løsningen

Det gikk ganske sakte for de aller fleste. Likevel moret flere tusen seg da de satte utfor i Norges lengste vannsklie.

 • Wasim K. Riaz

Det var utsolgt da Norges lengste vannsklie på 300 meter ble rullet ut på Treschows gate på Bjølsen lørdag.

Mange hadde stått opp ekstra tidlig og hadde gledet seg til fart og moro, men det ble mer moro enn fart.

Se video fra vannsklia øverst.

– Det gikk veldig sakte. Jeg måtte gå av flere ganger underveis for å ta mer løpefart. Det var ikke helt som vi hadde trodd, men det var jo litt gøy å prøve Norges lengste vannsklie, sier Elisa Salomon (9).

Men arrangørene fant en nødløsning: De hastekjøpte flere flasker med zalo, som de sprutet på sklia. Da tok farten seg litt opp.

Elisa Salomon (9) hadde sett for seg mer fart under sin ferd i Norges lengste vannsklie. Selv om det gikk litt sakte, syntes hun at det var gøy.

– Jeg synes det var veldig kaldt. Det beste var skummen helt nederst, sier venninnen Julie Katralen (9) som er på tur med mamma fra Bodø for å sette utfor.

LES OGSÅ: Norges lengste vannsklie blir virkelighet

Niåringene Elisa Salomon (til venstre) og Julie Katralen gleder seg veldig rett før de skal sette utfor nedover Treschows gate. De blir gjerne med også neste gang hvis arrangøren sørger for mer fart.

– Det ble ikke like stor fart som jentene hadde sett frem til. Så jeg håper at arrangøren fyller på med mer vann til neste gang. Ellers er dette en kjempebra ide som må leve videre, sier Odd-Kristian Johansen, faren til Elisa.

Akkurat klokken 11 fikk luften plutselig ut av den enorme sklien. Etter noen forsøk klarte arrangøren å få tilbake luften ved 11.20-tiden. I mellomtiden hadde køen av deltagerne vokst. Enkelte måtte vente i en time på tur.

LES OGSÅ: Klar for et bad? Vi har målt tempen

Det oppsto en nervøs stemning på Bjølsen da luften gikk ut av vannsklien, men etter 20 minutter klarte arrangøren å blåse nytt liv i Norges lengste vannsklie.

– Iskaldt

Jasmine (12) hadde med seg pappa Arve Nordhagen (44) da hun satte utfor. Etter 300 meter lå pappa 15-20 sekunder foran datteren.

– Det går fortere for de voksne, men farten var lavere enn det jeg hadde forestilt meg.

Far og datter satte utfor samtidig, men Arve Nordhagen (44) klarte å oppnå mye høyere fart enn Jasmine (12).

– Det var iskaldt, men det var også gøy, oppsummerer en hutrende Jasmine.

Tobias Dietrichson gikk langs løypa for å dytte sønnen Sverre (5 1/2) fremover.

– Jeg som foreldre synes det ville ha vært gøy med mer fart, men det er jo et positivt arrangement. Og da må vi som bor i området stille opp, smiler Dietrichson.

LES OGSÅ: 10.000 deltok i turban-fest i Oslo sentrum

Tobias Dietrichson gikk langs løypa for å dytte sønnen Sverre (5 1/2) fremover.

Flere steder langs løypa sto det frivillige for å dytte deltagerne nedover. Én av dem var Pegah Afifi (18) som hadde mer enn nok å gjøre.

Som frivillig langs løypa med ansvar for å dytte barn som ikke hadde nok fart hadde Pegah Afifi mer enn nok å gjøre. Hun tok det hele med et smil.

– Det er en kjempekoselig jobb. Man er alltid i godt humør, sier Pegah smilende og dytter enda et barn nedover.

Brattere bakke neste gang

Det er Eventart som står bakk arrangementet. Daglig leder Morten Brøndmo kan fortelle at nærmere 4000 deltagere vil prøve Norges lengste vannsklie frem til klokken 19 lørdag. Sklien har han kjøpt i Asia.

LES OGSÅ: Her er Oslos beste restauranter

– Jeg håper dette blir et årlig opplegg. Interessen for det er i hvert fall veldig stor, sier Brøndmo.

Morten Brøndmo var en av arrangørene som står bak Norges lengste vannsklie. Han sier at nærmere 4000 personer vil sette utfor frem til klokken 19 lørdag, og vil se etter en brattere bakke til neste år.

Han har fått med seg at de yngste klager over manglende fart.

– Barn tar ikke nok fart, så kan det oppstå litt kø. Neste år prøver vi å finne et sted som er enda brattere. Dette er jo et pilotprosjekt i Skandinavia. Vi må bruke erfaringer herfra til å gjøre det enda bedre fremover.

Atle Sveum (foran) og Benjamin Ulvevadet var satt til å kjøre baderinger fra bunnen av bakken til toppen. Det ble mange turer opp og ned for dem i løpet av lørdag formiddag.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  Lederen i Oslo MDG vurderer å ta opp kampen om partiledervervet

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5