Vannkrigen tørket inn

Den varslede vannkrigen i Frognerparken lørdag, der tusener av vannkrigere hadde meldt sin ankomst, ble resolutt kvalt av politiet.

De få som hadde møtt opp med vannvåpen slapp ikke inn i Frognerparken.

Så mange som 12.000 personer hadde meldt seg på vannkrigen i Frognerparken i Oslo lørdag, gjennom nettsamfunnet Facebook. Arrangøren fikk ikke leie parken, og dermed ble den offisielle vannkrigen avlyst.

Det var varslet økt vakthold, og politiet var lørdag til stede med hestepatruljer, en hundeekvipasje og flere politipatruljer. Det møtte bare en liten gruppe vannkrigere da det hele skulle starte, men de som var på plass med ladde vanngevær fikk ikke slippe inn i parken.

– Dette er litt som med skatinga i 79. Alt som er moro blir stoppet. Politiet gjør bare jobben sin, men det er synd de må gjøre dette, sa Kristoffer, en av vannkrigerne som hadde møtt opp, til NTB.

Han mener det er andre parker i Oslo som hadde hatt større behov for politiets tilstedeværelse enn Frognerparken, og han synes det var synd politiet stoppet leken.

– Jeg har ikke noe bedre å ta meg til en lørdag enn å ha det gøy, men vi får prøve å finne et annet sted, sa Kristoffer.

Politiet på stedet opplyste at de stoppet alle som ville inn i parken med vanngevær, fordi de manglet nødvendig godkjenning for å bruke parken.

Les også

Skal til parken selv om vannkrigen er avlyst

Politiet var på stedet med flere patruljer.