Oslo

Brannvesenet måtte rykke ut til kraftig brann i Urtegata på Tøyen

Det brant kraftig i et lokale i første etasje i en bygård i Urtegata i Oslo tirsdag formiddag. Ingen personer ble skadet, og to fugler ble reddet ut.

To papegøyer reddes ut av brannfolkene. Jimmy og Julie er nå lykkelig gjenforent med sin eier, opplyser Oslo 110-sentral på Twitter.
  • Ingeborg Moe
    Journalist
  • Eirik Husøy
    Journalist

Politiet fikk melding om brannen i 10.30-tiden.

– Vi har ikke full kontroll, men selve brannen er slukket og det er ingen åpne flammer, sier Rune Elstad ved Oslo Brann- og redningsetat til Aftenposten i 12.30-tiden.

Det har vært flere kraftige branner i Oslo det siste døgnet. Elstad påpeker at det har vært spesielt kaldt i det siste, men vil ikke spekulere i hva som er grunnen til brannene.

Tirsdag ettermiddag foregår det riving og søking etter varme i bygget. Brannvesenet sjekker nå bjelkelaget mellom 1. og 2. etasje.

Bygningen er en såkalt 1890-bygård. Det er mye hulrom i disse bygårdene, så brannvesenet sjekker grundig.

Operasjonsleder Steinar Hausvik i Oslo politidistrikt opplyser at det dreide seg om kraftig åpen ild i en leilighet eller et butikklokale i første etasje.

– Det er diverse lokaler i første etasje, og det brenner i et av disse lokalene, sa Hausvik til NTB like før klokken 11 tirsdag.

Bygget ble gjennomsøkt uten at det ble funnet skadede personer.

En person har fått i seg litt røyk og blir undersøkt av ambulansepersonell, opplyser politiet på Twitter. Brannvesenets røykdykkere reddet også to fugler ut fra bygningen, opplyser 110-sentralen på Twitter. «Jimmy og Julie er nå lykkelig gjenforent med sin eier», skriver brannvesenet

Brannvesenet var på stedet med elleve biler og 33 brannfolk, opplyser 110-sentralen.

Det har vært flere andre branner i Oslo det siste døgnet:

  • LES OGSÅ: Bygning overtent ved Carl Berners plass.
  • LES OGSÅ: Verneverdig villa på Skøyen totalskadet i brann.

Les mer om

  1. Politiet
  2. Oslo