Oslo

Nå skal du slippe å sykle med hjertet i halsen

Elbilparkeringen er flyttet og fortauet er igjen tilgjengelig for syklister og gående i Dokkveien.

Dokkveien er endelig blitt et tryggere sted å ferdes på sykkel. Foto: Astrid Løken

  • Astrid Løken
    Astrid Løken
    journalist

Anleggsmaskiner, trikker, biler og taxier kjemper om plassen med gående og syklister i Dokkveien, rett utenfor anleggsområdet hvor byggingen av nasjonalmuseet er i gang.

Gaten er en av hovedtraseene for syklister inn mot sentrum.

Les også:

Les også

Hei sann, hvor skal jeg sykle her 'a?

Mange ulykker gjorde at Syklistenes Landsforening tidligere i år etterlyste bedre trafikksikring. Statsbygg, som bygger nasjonalmuseet, lovte å sikre område da Osloby skrev om forholdene 23. mai og 2. juni i år. Nå er jobben gjort.

— Elbilparkeringen er fjernet og fortauet er nå tilgjengelig for syklister og gående. Og trikken går på to spor igjen utenfor anleggsområdet, forteller Birgitte Bye, kommunikasjonsleder for prosjekt nytt Nasjonalmuseum i Statsbygg.

Trikkefritt i skoleferien

Fra mandag 23. juni og helt frem til 17. august blir det helt trikkefritt i Dokkveien i forbindelse med arbeider på Solli Plass.

Statsbygg har også lovet at taxiholdeplassen i Dokkveien skal flyttes til området som har vært forbeholdt elbilparkering frem til nå.

— Jeg vet ikke når de skal flytte holdeplassen til den tidligere elbilparkeringen, men det er i alle fall plass til syklistene nå, fordi fortauet går hele veien ned, sier Bye.

Statsbygg fortalte til Aftenposten 2. juni at syklister var innblandet i ulykker daglig. Flesteparten av ulykkene skjer på utsiden av anleggsområdet, der hvor det har vært rundkjøring tidligere.

— Til høsten vil det trolig bli bygget en ny rundkjøring der, slik at området blir mer oversiktlig for syklistene, sier Bye.