Syklist døde etter sammenstøt med lastebil ved Operaen i Oslo sentrum

Ulykken skjedde i et område med mange trafikkulykker. Veien er åpnet igjen.

Det har vært et sammenstøt mellom en lastebil og en syklist ved Tollboden i krysset mellom Langkaia og Operagata i Oslo. Syklisten omkom.

Ulykken fant sted nær en bussholdeplass ved Dronning Eufemias gate. I en periode sto trafikken stille i alle retninger i området som ligger ved Barcode i Oslo sentrum. Rett etter kl. 15.30 meldte politiet at veien var åpnet igjen.

Den kvinnelige syklisten som havnet i ulykken omkom på stedet, bekrefter operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt.

Hun ble erklært død på stedet av helsepersonell, og kriminalvakten satte igang arbeidet med å varsle de pårørende.

Foreløpig vet vi lite om hva som skjedde da ulykken fant sted. Aftenpostens journalist på stedet så at en sykkel stikke ut fra bakdelen av lastebilen etter ulykken.

Området er i ulykkestoppen i Oslo

Ulykken skjedde rett ved Dronning Eufemias gate. Det er en av landets dyreste gater til 13.000 kroner pr. centimeter.

Til tross for prislappen, store gangfelt, sykkelvei og fire kjørefelt, er det bare tre andre steder i Oslo det har vært flere trafikkulykker siden Dronning Eufemias gate ble åpnet i 2014.

I krysset der ulykken skjedde har det minst vært to ulykker med personskade siden 2014.

Begge disse ulykkene skjedde da fotgjengere krysset veibanen.

I den ene ulykken, som skjedde 20. juni 2015, ble én person hardt skadet etter å ha blitt påkjørt av en buss, mens i den andre ulykken, som skjedde 17. oktober 2016, ble én person lettere skadet etter å ha blitt påkjørt av en lastebil.