Oslo

Syv steder for Poképils i Oslo

Kriterier: Minst ett pokestop eller én pokegym, og servering.

Hanna Strøstad (26) (t.v.), Marius Skaanes (28, første til høyre), Ida Jønsson (28) og Marita Gregersen (32) sitter på Døgnvill ved Vulkan - og spiller Pokémon Go.
  • Olav Eggesvik
    Journalist

Advarsel: Denne saken er skrevet for deg som vet hvordan spillet fungerer.

Om du går innom Tøyenparken eller Botanisk hage, i området rundt Mathallen på Vulkan eller i Frognerparken, ser du dem. De som spiller Pokémon Go, med bøyd nakke og nesen dypt nede i mobilen.

Mange benytter også anledningen til å stoppe innom et sted med ølservering mens de er ute og spiller med venner.

– Jeg har gått 10 mil siden jeg begynte å spille, sier Marius Skaanes (28).

Han sitter sammen med vennene sine rundt bordet på Døgnvill på Vulkan. Han innrømmer at man blir veldig tørst av å spille Pokémon Go, og at det er naturlig å ramle innom diverse vannhull på veien.

Er du på jakt? Her er sju steder du kan drikke øl og spille Pokémon.

Startet som quiz-lag

De seks vennene rundt bordet er egentlig et quiz-lag, men etter at de begynte å jakte på Pokemons møtes de mye oftere. Og Døgnvill er et naturlig stoppested – ved flere av bordene er det tydelig at det er Pokemon-jegere som har slått seg ned.

– Det er helt naturlig å havne her, for det er to pokestopp akkurat like utenfor, sier Eva Vårdal (29).

– Og vi har vært innom Egget og Nydalen Bryggeri og spiseri… og mange flere de siste dagene. For hvis det er et sted som serverer drikke, så stopper vi gjerne og tar en øl, sier Skaanes.

– Det er pokestop på Scotsman også. Der har jeg vært en del ganger i det siste, sier Jonas Tømmerbakken (28).

Begynte å spille før det kom til Norge

Både Skaanes og Tømmerbakk er garvede spillere som startet jakten på de små figurene allerede da det ble lansert i Australia og USA 7. juli – ni dager før det kom til Norge.

Noen av de som sitter rundt bordet er mer ferske. Hanna Strøsan er med for første gang i dag, mens Marita Gregersen bare henger med fordi det er sosialt og hyggelig å være sammen. For det er stor enighet om at spillet er sosialt.

– Det er en måte å være sammen på. Det er så lett å lokke med seg andre med å si: Kom her, her er det mange Pokemons, sier Vrådal.

Lurer du på hva en poképils er for noe? Her er ti nyord som er kommet i kjølvannet av Pokémon-feberen


Syv steder som passer til Pokémon

Mathallen

Dette er et svært populært område. Det er stadig lures (som lokker flere Pokémon til området) på de to pokestopene som ligger foran inngangen.

Du kan enten sitte på Døgnvills uteservering eller uteserveringen til Dansens hus.

  • Her er anmeldelsen vår av Døgnvill: – Dette er langt fra hverdagsburgeren du får andre steder

Chateu Neuf

Glassbaren på Chateu Neuf har kastet seg på Pokémon-hypen. De har til og med lovet at bartenderne vil legge ut flere lures i løpet av kvelden.

I tillegg til å ha et pokestop har de også en pokegym. Batteriet går raskt når man spiller Pokémon Go, men Glassbaren lover å stille med skjøteledning.

Youngstorget

Det finnes tre pokestops på eller rett ved Youngstorget, fire hvis man regner med den i Møllergata. Det er også en uteservering på selve torget og én i Møllergata med utsikt over Youngstorget.

People’s

På uteserveringen ved Arbeidersamfunnets plass er det to pokestops.

Crow bar

Her er det ikke pokestop, men en pokegym. Det går rykter om at de ulike lagene (rød, gul og blå) forsøker å samle mange spillere for å ta over akkurat denne gymen.

Postkontoret

Rett ved Postkontoret, på Tøyen torg, er det et pokestop. Det er også en fin uteservering og de har mat.

Egget

Egget ligger på Rathkes plass, rett sør for Sofienbergparken på Grünerløkka. De har uteservering, mat og det er et pokestop rett ved.

Les mer om

  1. Pokémon Go
  2. Restaurant