Oslo

Ni artister å se opp for under Øyafestivalens klubbdag

Nesten 100 artister fordelt på 24 konsertscener byen rundt. Klubbdagen tirsdag er god oppvarming til Øya. Her er våre anbefalinger.

Før de store utekonsertene under Øyafestivalen spiller nesten 100 artister på små klubber byen rundt tirsdag kveld.
 • Robert Hoftun Gjestad
  Robert Hoftun Gjestad
  journalist

Elsker du elektronika? Eller pop, rock, metal, hip-hop, punk, viser, psykedelia, støy, blues eller eksperimentell jazz?

Uansett, blant de nesten 100 artistene på programmet under Øyafestivalens klubbdag er det mulig å finne noe for et hvert øre.

Her er ni utvalgte tips:

Hedvig Mollestad Trio på Trikken 17.00

Gratiskonsert på trikken fra Stortorvet er blitt et fast innslag på klubbdagen. I år med et av landet mest eksplosive og magiske band, Hedvig Mollestad Trio. Instrumental gitarmusikk som vil kickstarte kvelden hardt.

Gitaren i sentrum for Hedvig Mollestad og hennes trio.

Sløtface, Parkteatret 19.00.

De har vært på kartet en stund nå, og etter et lite navneskifte er debutalbumet ferdig innspilt, og disse poppunkerne fra Stavanger er klare for større scener. Energien i nye «Take me dancing» er herlig frisk. Fri aldersgrense her.

Årets Urørt, Cezinando, spiller to ganger under årets Øya-klubbdag.

Cezinando, Parkteatret 20.00/Dattera Til Hagen 22.00

Under Bylarm i år ble denne unge herren kåret til Årets Urørt av NRK P3. Ikke overraskende, for han er blant norsk hip-hops mest lovende nye og imponerer stadig vekk live. Den første konserten har fri aldersgrense.

Chain Wallet, Internasjonalen 20.00

Jansen Plateproduksjon har unektelig teft for god musikk, og når selskapet varsler at dette kan være det nye store, får man ta en lytt. Og bergenstrioens atmosfæriske indiepop høres sannelig fin ut.

 • Her er høydepunktene i hovedprogrammet:
Les også

Dette er artistene du må få med deg under Øyafestivalen

Commonplace, Blå 21.30

Merkelappen up-and-coming gjelder virkelig for dette bandet, som har sluppet både EP og en ny single i år. Om det de spiller skal kalles skitten rock eller postpunk, er ikke så farlig, bekmørkt er det i alle fall.

Carl Louis, The Villa 22.30

Han var en del av EDM-duoen CLMD, men hoppet av for å drive med egen elektronika, musikk som definitivt flyter noe roligere og mer organisk fremover. Louis jobber også med den lovende elektroppop-artisten Ary.

Vilde Tuv er kjent for sine gode konserter, tirsdag spiller hun på Jaeger.

Vilde Tuv, Jaeger 23.00

Bergenske Tuv har gitt ut et av årets mest roste norske album med D’ meg, men det er likevel live hun er kjent for å blomstre mest. Hun er ute på sin Cheese & Wine Tour og skal spille ute i bakgården på Jaeger.

The Switch, Revolver 00.00

Skal vi kalle det et av landets aller beste, men likevel ganske så ukjente band? Hvorfor ikke. Med årets The Switch Album har bandet i alle fall levert en knallplate med ordentlig god poprock.

Emile The Duke/Aasen, Jaeger 00.15

Undergrunnens helt The Duke slipper jevnlig plater på både engelsk og norsk, og her er det hans synthpop-prosjekt om norsk arbeidsliv, kalt Aasen, som gjelder. Selv kaller han musikken han driver med for hipp pop.

Se hele programmet her: oyafestivalen.no/program/club

Les også

 1. Dette er artistene du må få med deg under Øyafestivalen

 2. Øya-budsjett i 1999: 400.000
  Øya-budsjett i 2016: 69 millioner

 3. Bookingsjefens favoritter under Øyafestivalen

Les mer om

 1. Øyafestivalen