Oslo

Oscar (4) stilte i full uniform på «Politiets dag»

Oscar Lie Eide (4) var en av mange barn som koste seg mellom helikoptre og motorsykler på Kontraskjæret lørdag.

Oscar Lie Eide (4) stilte på politiets dag med full uniform, og syntes det var stor stas å få prøvesitte motorsykkelen til betjent Christina Bonde. Fireåringen har allerede yrkesplanene klare.
  • Geir Barstein

Fire år gamle Oscar Lie Eide er ikledd blå uniform og ikke i tvil om hva han skal bli når han blir stor.

– Politi!

Lørdag var han én av flere tusen storøyde barn som fikk slå på blålys, prøve ut sirener og bivåne helikopter, motorsykler, hester, hunder - og se en kjeltring som så ut til å være fraktet inn fra Andeby for anledningen.

– Det var veldig morsomt å sitte på motorsykkelen, men jeg har lyst på hunder og bli hundepoliti, konstaterer Milo Skjervold (6, snart 7), etter at han fikk ruse motoren med hjelp fra betjent Christina Bonde på Kontraskjæret.

Milo Skjervold (6, snart 7) har planer om å bli hundefører.
Bamsen Eddy satt i en sivilbil og holdt vakt.

Fakket skurk

Dette er tredje år på rad at Oslo politidistrikt arrangerer Politiets dag. Godt hjulpet av et knallvær på tampen av sommeren - og flere andre arrangement i området - estimerer de selv at minst 25.000 store og små tok turen innom.

– I Norge er politiet en serviceorganisasjon. Vi skal gjenspeile befolkningen, og dette er en veldig hyggelig måte å gjøre det på, sier hundefører Kristian, kjent fra Viasat 4-programmet «Hundepatruljen».

  • Lyst på noe godt? Her finner du Oslos beste italienske restauranter!
Oslopolitiets firbente demonstrerte hvordan de fakker en typisk kledd kjeltring.

Programserien ble avsluttet med at han hentet en ny valp etter at politihunden Nestor døde. Nå er Wrang 14 måneder gammel og straks klar for eksamen.

Sammen med sine to- og firbente kolleger holdt de en oppvisning på hvordan å fakke skurker og søke fram narkotika, til stor begeistring fra de minste.

Hester er ålreite dyr, med mindre du har urent mel i posen/vesken.

– Det er viktig for oss å kunne profilere og markedsføre oss selv. Politi er et yrke som til tider har hatt vansker med å trekke til seg riktige folk, sier Kristian.

Men ikke alle var heeelt klare for en fremtid i blått. Emil Stachowski (10) fastholder sitt opprinnelige valg.

– Jeg skal bli arkitekt! Men det var morsomt å få se politihelikopteret på nært hold, smiler han.

Politihelikopteret, et kjent syn for de fleste som holder til i Oslo, kom inn for landing og ble en av de største attraksjonene.
Oskar (4,5) og Elise (1,5) fikk prøvesitte marja.

Les mer om

  1. Politiet
  2. Oslo