Oslo Frps leder gjenvalgt. Vant kampvotering mot Henning Holstad

Sittende Oslo Frp-leder Andreas Meeg-Bentzen ble utfordret av veteran Henning Holstad, men vant med god margin.

Henning Holstad (71) har i to runder forsøkt seg på et comeback i toppen av Oslo Frp de siste månedene.

Det ble kampvotering om ledervervet under Oslo Frps årsmøte lørdag. Valgkomiteen hadde innstilt sittende leder Andreas Meeg-Bentzen til en ny periode.

Men Østensjø Frp ønsket å vrake Meeg-Bentzen og foreslo Henning Holstad som ny leder.

Meeg-Bentzen vant avstemningen klart med 42 mot 16 stemmer. Det opplyser organisasjonssekretær Øystein Andreassen til Aftenposten.

– Svarte på anmodning

– Jeg gratulerer Andreas med et godt og forventet resultat, ønsker ham lykke til med arbeidet og alt godt for Oslo Frp, skriver Holstad i en SMS til Aftenposten.

– Jeg ble foreslått av Østensjø Frp og stilte opp slik de ønsket. Det er god og høflig Frp-tenkning å svare ja på en anmodning om å stille. Og så valgte årsmøtet på en god demokratisk måte, legger han til.

Aftenposten har ikke lykkes i å få en kommentar fra leder i Østensjø Frp om hvorfor de ønsket en annen leder enn Meeg-Bentzen.

Fylkesleder i Oslo Frp Andreas Meeg-Bentzen ble gjenvalgt på årsmøte. Her sammen med partileder Sylvi Listhaug ved en tidligere anledning.

Utfordret Solås

To lokallag ønsket også at Henning Holstad skulle utfordre Lars Petter Solås om topplasseringen på bystyrelisten før jul. Denne kampen tapte han også.

Holstad fikk til slutt 8.-plassen på Frps nominasjonsliste, etter å ha tapt kampvoteringene også om andre-, tredje- og fjerdeplassen.

Partiet har lenge slitt i Oslo. Ved valget i 2019 fikk det 5,3 prosent av stemmene.

Henning Holstad satt i bystyret i flere perioder fra 1980-tallet og til midten av 2000-tallet. Det var i en tid da partiet på det meste hadde over 16 prosent i hovedstaden.

– Det er ikke Frp verdig, uttalte han om partiets oppslutning i Oslo i dag, da han utfordret Solås i fjor høst.

Ekskludert

De siste året har Oslo-partiet vært preget av flere interne kamper. Bunnen ble nådd i desember 2020, da fylkeslaget ble satt under administrasjon.

Årsaken var at den daværende lederen Geir Ugland Jacobsen hadde varslet at han ville ta partiet i en nasjonalkonservativ retning. Han ble etter dette ekskludert fra partiet.

I oktober i fjor ble veteranen Tone Ims Larsen ekskludert. Da rykket stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde ut med kraftig kritikk av eget parti, og fortalte Aftenposten at han boikotter styremøtene i Oslo-partiet.