Oslo

Ber moské overta Attac-banneret

I dag måtte Paulus kirke ta ned Attac-banneret med budskapet "En annen verden er mulig". Nå bør Oslos moské overta, mener Akhtar Chaudry (sv).

  • Frøydis Braathen
    Frøydis Braathen
    Journalist

Da sogneprest Grete Hauger plasserte Attac-budskapet mot krig i Irak på forsiden av Paulus kirke i slutten av november i fjor, protesterte Fremskrittspartiet. Men biskop Gunnar Stålsett ville ikke tvinge kirken til å ta det ned. Nå blir kirken likevel nødt til å fjerne banneret for å unngå bøter. SVs stortingsrepresentant Akhtar Chaudry har stor respekt for kirkens samfunnsengasjement for fred, og mener at Oslos moské nå bør ta over staffettpinnen.

Inn i samfunnsdebatten

-Jeg synes det var flott at kirken sto på sitt i vinter og lot banneret henge da de ble møtt med kritikk fra enkelte hold. På den måten viste de både globalt og lokalt engasjement. Som muslim ønsker jeg at min "kirke", moskéen, også viser motstand mot krig på denne måten. Det er dessuten en fin anledning til å bringe moskéen inn i samfunnsdebatten, sier Akhtar.Han mener moskéen i Åkebergveien vil være den rette til formålet, fordi det er den eneste moskéen i Oslo bygget på tradisjonell måte.

Positivt forslag

-Det ville hatt en symbolverdi i samfunnet, og vist at mennesker kan samles om fredsengasjementet på tvers av religiøse grenser, sier Akhtar.Amber Khan, lederen for World Islamic Mission, er på ingen måte negativ overfor SV-politikerens idé.-Personlig synes jeg krigsmotstand er positivt og støtter absolutt et slikt forslag. Men om det lar seg jeg gjøre, kan jeg ikke svare på her og nå. Det er en sak som må behandles i styret, sier Khan og lover at hun skal ta opp spørsmålet så fort som mulig.

Les også

  1. Banneret på kirken må bort

  2. Kjemper om tårnet