Oslo

Mobiliserer mot «Bjørvikamur»

Liker du ikke høyhusplanene i Bjørvika? Gruppen Aksjon for human byutvikling tilbyr deg ferdigskrevet høringsuttalelse.

Omtrent slik vil "muren" i Bjørvika bli.
  • Forf>
  • <forf>hilde Lundgaard <
  1. desember er høringsfristen for "strekkodeplanene" langs Oslo S, også kalt "Bjørvikamuren". En gruppe aksjonister fra ulike miljøer vil gjerne hjelpe folk med å reagere.— Vi merker at mange er sjokkerte etter at Aften presenterte planene. Først nå skjønner folk hva som skjer. Men mange føler seg hjelpeløse, sier Per Christian Dahl, bosatt i Gamlebyen og sterkt kritisk til rekken av høyhus mellom bydelen og fjorden.

Vil ha alternativer

På nettstedet www.stoppblokk.no er det derfor lagt ut en ferdigskrevet høringsuttalelse som ber om at alternativer med lavere bebyggelse blir utredet. Plan- og bygningsetaten har bekreftet at alle har rett til å sende inn synspunkter på planen.- Men de sier også at uttalelser fra dem som blir berørt direkte blir tillagt størst vekt. Vi oppfordrer derfor spesielt alle i sentrale østlige bydeler til å si sin mening, sier Dahl.Initiativet springer ut av Aksjon for human byutvikling og har blant annet med seg Grønland beboerforening, folk fra Oslo Byes Vel og Byens fornyelse og indignerte enkeltpersoner.

- Siste sjanse

Leder i Grønland beboerforening, Leif Pareli, har protestert mot høyhusene i flere runder. Han merker at engasjementet er økende.- Flere ser ut til å våkne nå. Denne gangen er det knapt noen som forsvarer høydene, sier Pareli, som frykter at det sitter langt inne å få folk til å engasjere seg. - Men det er all grunn til å prøve. Dette er siste sjanse. Snur ikke politikerne nå, er løpet kjørt for en utbygging som vil bli nærmest katastrofal for Gamle Oslo.

Les også

  1. Med ryggen mot muren og Oslo

  2. Slakter Bjørvika-plan

  3. Vil kjøpe fri opera-naboer

  4. Bystyreja til kulturøy

  5. Slik blir det på Sørenga

  6. Her vil Frp ha skyskrapere