Oslo

Festbråk og fyll i natt: russeslagsmål i Oslo

Politiet fikk det travelt natt til søndag med en rekke ordensforstyrrelser, feststøy og beruselse.

  • Thomas Olsen
    Journalist
  • NTB

Oslopolitiet måtte sent i natt rykke ut til bråk på Hvervenbukta i Oslo. Der var det slagsmål og over 20 russebusser samlet.

– Vi har ikke kommet i kontakt med noen som har vært involvert i slagsmål, men fortsetter undersøkelsene. Bussene blir etterhvert sendt av gårde for å avslutte festingen, skriver operasjonssentralen i Oslo politidistrikt klokken 05.30 søndag morgen.

400 politihenvendelser i vest

Politiet i flere deler av landet fikk det travelt natt til søndag. Vest politidistrikt melder om «en svært travel natt» med om lag 400 henvendelser på telefon mellom klokken 23 lørdag kveld og klokken 6 søndag morgen.

Politiet fikk flere henvendelser enn de kunne rykke ut til. De har hatt rundt 151 loggførte oppdrag gjennom natten, hvorav om lag 40 av disse var i kategorien forstyrrelse av nattero, høy musikk eller ordensforstyrrelse. De fleste av oppdragene var i Bergen og omegn.

Også politiet i Møre og Romsdal fikk svært mange meldinger om feststøy og musikk.

– Meldingene kom fra hele politidistriktet, men særlig mange i Ålesund, melder politiet.

I både Arendal og Kristiansand har det vært mye folk ute i natt, ifølge politiet i Agder.

De melder om en del ordensoppdrag i løpet av natten, og seks personer er innbrakt for ordensforstyrrelser eller beruselse. Politiet har også hatt mange oppdrag knyttet til høy musikk på private adresser og har måttet avslutte flere fester.

Les mer om

  1. Oslo
  2. Vest politidistrikt
  3. Politiet