Malplassert bomstasjon på Torshov flyttes

Bomstasjonen som i vår ble satt opp rett foran to balkonger på en bevaringsverdig bygård på Torshov i Oslo, blir nå flyttet.

Flyttingen av den mye omdiskuterte bomstasjonen i Sandakerveien er i gang. Masten til bomstasjonen flyttes over på den andre siden av veien.
  • NTB
Slik så det ut da bomstasjonen i vår ble satt opp rett utenfor balkongen til en bygård på Torshov i Oslo.

Gravearbeidene startet torsdag, og bommen blir flyttet til den andre siden av gaten.

Vegvesenet opplyste i juni til Dagsavisen at det «antakelig ikke er en løsning» å la bommen stå, og at det vil gå i dialog med borettslaget.

Samferdselsdepartementet kom også på banen i saken, og statssekretær Tommy Skjervold (Frp) sa at hvis ikke Statens vegvesen flytter bomstasjonen på eget initiativ, ville departementet be dem om å finne en annen plassering.

Det var Dagsavisen som først omtalte saken om bomstasjonen som poppet opp i Sandakerveien på Torshov 16. mai, rett foran balkonger i flere leiligheter. Ifølge seniormegler Erling Beck hos Privatmegleren i Torshovgata vil det å nærmest ha en bomstasjon i fanget ute på balkongen medføre er stort verditap.

Beboerne i den hundre år gamle bevaringsverdige bygården fikk ikke beskjed om at bomstasjonen skulle settes opp. Det kom heller ikke noe nabovarsel, før borettslaget ble informert i en epost fra Statens vegvesen to dager i forveien, da med tilbud om befaring.