Oslo

Fortsatt plass i løperfesten

Lurte du på om du skal løpe hel eller halv distanse i årets Oslo Maraton? Du hadde muligheten til å ta begge. Og ti kilometeren i tillegg!

Det er ventet 25.000 løpere til årets utgave av Oslo Maraton. Det blir dermed tidenes største maraton-fest i Oslos gater.
  • Stein Erik Kirkebøen

I 2003 var det så få påmeldte til Oslo Maraton at løpet ble avlyst. 12 år senere setter Oslo Maraton nesten rekord. Fredag og lørdag skal 25.000 ut og slite joggeskoene mot Oslo-asfalten.

  • NB: Utsendingen av startkort til Oslo Maraton er forsinket. Se mer info på Oslo Maratons Facebookside HER!

Fortsatt plass

— Foreløpig har vi totalt 22500 påmeldte. Torsdag klokken 13 åpner vi for etteranmelding. Vi har ledige plasser på både halvmaraton og 10 for Grete. Vi kunne kanskje satt rekord i år, men i fjor ble det litt for mange på Rådhusplassen. Da hadde vi drøyt 26.000 påmeldte, derfor vil vi ikke ha flere enn 25.000 i år, sier informasjonssjef for løperfesten, Cahtrine Stensaker i SK Vidar.

Her er løypekartet til Oslo Maraton 2015. De som har meldt seg på «Oslo-trippelen» i årets utgave av Oslo Maraton skal gjennom den runden tre ganger før de avslutter med en ti kilometer.

73 kilometer

Oslo Maraton, som ble arrangert for første gang i 1981, får en stadig mer rikholdig meny. I helgen kunne du velge mellom hel— og halvmaraton, ti kilometer og tre kilometeren på fredag. Og greier du ikke å velge, så kan du ta alle de tre lengste distansene i ett jafs.

I fjor klaget mange av deltagerne på at løypen angivelig var for lang, nå tilbyr arrangøren en løype som er 73 kilometer lang!

Ultraløpere – og de mange

— Ja, i år lanserer vi Oslo-trippelen. I tillegg til tre runder i halvmaraton-sløyfen, avsluttes den med 10 for Grete-runden. Totalt blir det 73 kilometer, forteller Stensaker.

Synes du det høres i overkant drøyt ut, så skal du vite at Oslo-trippelen, akkurat som maratondistansen, er fulltegnet.

— Vi hadde satt av 50 plasser, og har 52 påmeldte, åtte av dem er kvinner, sier Stensaker.

Trendy å løpe langt

— Og alle er gærne?

— Nei da, de er ganske vanlige. Men dette er folk som liker å løpe og som liker å presse grenser. Stadig flere er mer opptatt av distanse enn av tid, ultraløping er en trend, og siden vi ønsker å ha tilbud til alle grupper, har vi også dette på menyen. Øvelsen ble testet ut av ultraløperen Jimmy Vika i fjor. Det gikk så bra at den er et tilbud i år, sier Stensaker.

Men dette er for en ørliten elite. Egentlig er Oslo Maraton et massearrangement med tilbud fra 150 meter for aldersklassen 0-4 år og oppover.

Les også

  1. Mila var 150 meter for lang i Oslo Maraton

  2. Fullt i Oslo Maraton