Brann langs Gjøvikbanen blusset opp igjen – kan bli forsinkelser opptil 30 minutter

Skogbrannen som stoppet all togtrafikk fra søndag til mandag kveld skaper igjen problemer langs Gjøvikbanen.

Skogbrannen som stoppet all togtrafikk fra søndag til mandag kveld skaper igjen problemer langs Gjøvikbanen. Her står et av togene på Grefsen.
  • Julie Berg Melfald

– Det har vært en stopp, men nå er det i gang igjen. Det kan nok bli en del forsinkelser, opplyser vakthavende kommunikasjonsleder Ragnhild Aagesen.

Hun forteller at mange avganger allerede er mellom 15 til 30 minutter forsinket. Dette kan fortsette å påvirke alle tog langs Gjøvikbanen.

Det utføres fortsatt slukkingsarbeid langs linjen, melder Bane Nor på Twitter, og det er usikkert hvor lenge togtrafikken vil påvirkes, ifølge Aagesen.

Togtrafikken stengt fra søndag til sent mandag kveld

Skogbrannene langs Gjøvikbanen oppsto søndag kveld mellom Sandermosen i Oslo og Hakadal, og de fortsatte utover mandagen. Det førte til full stans i togtrafikken på denne strekningen. Like før midnatt natt til tirsdag meldte NSB og Bane Nor at den var åpnet.

Gjøvikbanen ble åpnet for trafikk sent mandag kveld etter over et døgn med skogbranner langs linjen. Likevel ville ikke brannvesenet si at alt var helt slukket.

– Kunne blitt ordentlig stor skogbrann

Ifølge NRK var det et godstog som hadde kjørt med bremsene på, som førte til at gnister startet en 11 kilometer lang skogbrann langs toglinjen.

Brannmannskaper i Nittedal og Oslo har kjempet mot brannene siden søndag. Andersen sier til NTB at det var mye flaks inne i bildet som gjorde at brannene ikke ble verre.

– Det kunne blitt ordentlig stor skogbrann med den tørken vi har, sier han.