Søviknes trekker seg fra Pride-paraden etter en spontan aksjon på sosiale medier

Olje- og energiminister Terje Søviknes meldte at han ville gå i Pride-paraden. Det falt ikke i god jord.

Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) vil ikke delta i pride-paraden.

Olje- og energiminister Terje Søviknes meldte via sin rådgiver at han ville gå i årets Pride-parade. Det førte til en aksjon på sosiale medier, og nå har Søviknes varslet at han ikke går.

På Facebook-siden til Søviknes hagler kommentarer som «Ingen voldtektsmenn i paraden, takk,» skriver TV2.

Søviknes sier nå at han ønsker å trekke seg fra Pride.

– Jeg ville delta på Pride for å vise min støtte til at folk må få leve det livet de ønsker og med den de elsker. Når nå fokuset flyttes vekk fra målet med arrangementet, basert på at noen enkeltpersoner ikke ønsker deltagelse fra meg, velger jeg derfor å ikke stille slik at arrangementet kan få all oppmerksomhet på de viktige sakene som Pride representerer, sier Søviknes til TV 2.

Har bedt Søviknes om å ikke delta

30. juni arrangeres Oslo Pride-paraden, som er en stor og fargerik markering for mangfold og toleranse.

Flere har gitt uttrykk for at de ikke ønsker at Søviknes deltar i paraden. Blant annet har 73 personer undertegnet et debattinnlegg i Aftenposten, hvor de ber Søviknes om ikke å delta.

– I kampene for ekteskapslov, mot tvangssterilisering, for et sterkt diskrimineringsvern, for vern mot hatvold og for kunnskap i offentlig sektor, har Søviknes aldri engasjert seg, skriver debattantene.

De viser videre til den 18 år gamle saken fra Fpus landsmøte, hvor Søviknes hadde sex med en beruset 16 år gammel jente. Saken ble anmeldt som en voldtekt og etterforsket, men henlagt som «intet straffbart forhold».