Oslo

Bruk hodet når du parkerer, hilsen politiet

Det er glohett og sjøen lokker – nå. Men bruk noen ekstra sekunder til å tenke over parkeringen, oppfordrer politiet.

Forrige helg fikk en rekke biler bøter på Fornebu sist helg, da de tok en gressplen i bruk for å komme nærmere et nedkjølende bad.
  • og NTB
  • Robert Veiåker Johansen
    Journalist

Søndag tvitret politiet i Oslo at de har mottatt mange klager på parkeringen i nærheten av badesteder i distriktet.

– Det er en feiende flott dag, og mange mennesker ute, så dette er en klar oppfordring fra oss, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

– Utrykningskjøretøy, spesielt brannbilene, trenger plass om de skal rykke ut. Da trenger de ikke mange biler som står litt dårlig parkert, sier Nysæter.

  • Det har aldri vært varmere i mai på Østlandet. Det påvirker livsgleden, arbeidsviljen, krangleviljen og sexlysten, forteller ekspertene.

Tar seg til rette

NTB melder at flere steder enn Oslo har dette problemet.

Badegjester tar seg til rette, parkerer på plener og rett under parkering forbudt-skilt. Politiet i Oslo, Akershus og Østfold ber folk tenke seg om.

Det er trangt om plassen på badestrender og badevann i sommervarmen.

Øst politidistrikt, som dekker Follo, Romerike og Østfold, opplyser at de har mottatt flere meldinger om at det er kaos og mange feilparkerte biler i nærheten av badesteder i distriktet.

I Vestby i Follo bor Knut Einar Strand like ved Krokstrand badeplass, og han forteller til Moss Avis at badegjester har parkert 19 biler på tunet hans.

– Jeg må være ute og følge med for å se at de ikke kjører ned gressplenen min. Jeg er redd om at noen begynner, så kommer det flere, sier han.

En kvinne forteller til Romerikes Blad at hun har telt mer enn 200 feilparkerte biler langs veien ved Gansvika i Fet.

Les mer om

  1. Politiet
  2. Oslo