Oslo

Davy Wathne: Jeg fortsetter å drikke cola og har ingen nyttårsforsetter!

2015 er i gang, og mange vil vekk fra tung mat og lite aktivitet. Vi har spurt profilerte nordmenn om hvordan de skal finne formen i 2015.

Davy Wathne har gitt opp nyttårsforsett, og vil i 2015 fortsette i samme stil som før.
  • Steffen Stenersen

— Nyttårsforsetter minner meg bare om egen karaktersvakhet:

Davy Wathne, mangeårig sportsanker i TV 2:

Davy Wathne har gitt opp nyttårsforsett, og vil i 2015 fortsette i samme stil som før.

— Jeg har gått gjennom mange livsfaser, og levd med alskens treningsprogram og kostholdsråd fra flere eksperter. Jeg har også ruinert meg på brokkolli og salat, men jeg blir ikke tynnere. Jeg har mistet motivasjonen for det. Døtrene mine sier jeg ser syk ut om jeg blir for tynn, for da vises alle rynkene mine. Så jeg kommer til å fortsette å drikke cola. Jeg er jo ikke noe vrak, jeg har god helse - har ikke vært syk siden 2. klasse på gymnaset. Årets nyttårsforsett blir å ikke ha noe nyttårsforsett. De blir bare en påminnelse om egen karaktersvakhet. Jeg er så heldig at jeg er velsignet med god helse, og den får jeg slite med den tiden jeg har igjen.

Trappegåing og litt mindre rødvin

Jan Tore Kjær, klubbdirektør i Vålerenga ishockey og tv-kjendis gjennom serien Iskrigerne på TV 2:

VIF-direktør Jan Tore Kjær skal kutte litt ned på rødvinen, men vil fortsatt unne seg god mat i 2015.

— Man har jo sett seg selv på tv. Man har vel et inntrykk av hvordan man ser ut, men får det virkelig forsterket når man er på tv gjennom hele høsten. Jeg har lyst til å komme i gang på nyåret. Så vi skal innføre en hockeytrening i uka. Å gå på skøyter er veldig god trening. I tillegg har vi trappene på Jordal Amfi som er fantastisk god trening. Å gå opp og ned de et par ganger er skikkelig "fatburner", og fantastisk god trening. Det blir ikke noen radikal livsstilsendring, og jeg skal fortsatt spise mye god mat. Men kanskje litt mindre rødvin.

En kjøttfri dag i uka:

Helene Bøksle, sanger og skuespiller

Helene Bøksle vil ha mer vegetarisk mat i 2015.

— Jeg tror det er viktigst å starte innenfra. Leve sunt, og spise mye grønt. Derfor oppfordrer jeg folk til å ha en "meat free monday", altså en dag i uka uten kjøtt. Det er godt for miljøet, også tror jeg det er godt for helsa også. Jeg er veldig glad i vegetarmat og supermat, og det å lage mat fra bunnen av. Jeg vil ha mer fokus på det i 2015. Jeg har gjort det i to år allerede, og det har hjulpet meg veldig. Samtidig vil jeg bli sterkere på alle vis. Musklene har gått litt for lut og kaldt vann de siste årene, så jeg vil trene opp dem. Sier opp medlemskapet på treningsstudio - skal trene mer:

Klaus Sonstad, tv-personlighet kjent fra programmer som "Klaus på Kanten" og "Hvem bryr seg"

Klaus Sonstad har gått ned 17 kilo det siste året ved å legge om kostholdet. Det akter han å fortsette med i 2015.

— Jeg har tenkt å begynne å trene mer, men jeg skal ikke gjøre det i et treningsstudio. Jeg skal faktisk si opp medlemskapet på studioet hvor jeg har vært støttemedlem i tre år nå. Jeg skal prøve mer alternative måter å trene på, ting utendørs som for eksempel en gåtur, eller å gjøre ting hjemme. Jeg har allerede merket fremgang ved å ta trappa i stedet for heisen. Med et slikt opplegg trenger jeg ikke være avhengig av et treningsstudio, man trenger få hjelpemidler. Jeg har ikke noe mot treningssenter, men jeg var litt lei for noen år siden. Det viktigste er å spise sunt. Jeg har gått ned 17 kilo i år på å legge om kostholdet, og akter å fortsette med det.

Les også

  1. Slik holder du nyttårsforsettet

  2. Slik kommer du i gang med treningen etter nyttår