Oslo

T-banekaos i Oslo i morgentimene. Nå går banene som normalt.

Det var full stans på T-banelinje 2 og 3 vest i Oslo tidlig onsdag morgen. Ved 9.30-timene gikk de to rutene som normalt, men fortsatt brukte Sporveien busser for å ta unna trafikken.

Problemene med t-banen rammer tusenvis av reisende i morgentimene. Dette bildet er fra Majorstuen stasjon der folk ble dirigert ut av togene fra Kolsåsbanen for å ta buss videre.
  • Thomas Olsen
    Journalist
  • Wasim Riaz
    Journalist
  • og NTB

Sporveien opplyser på Twitter at kaoset skyldtes signalproblemer på linje 3 Kolsås og linje 2 Østerås.

Klokken 9.30 opplyste Sporveien til Aftenposten at begge linjene nå er i drift igjen.

– For å ta igjen enkelte forsinkelser opprettholdes ekstrabusstilbudet fram til klokka 10, opplyser pressevakt Thomas Ege.

Vektere dirigerer folk av vognene

Aftenpostens reporter på Majorstuen melder at vektere der jager de reisende ut av vestgående t-banevogner til Kolsås og Østerås.

Ved 8.30-tiden står et par hundre mennesker langs Sørkedalen, i villrede om det i det hele tatt kommer busser for å ta dem med videre. Det regner voldsomt og samtidig er det innsnevret veibane på stedet på grunn av pågående vedlikeholdsarbeid.

– Informasjonen vi har fått under t-banekaoset i dag har vært helt elendig, sier lærerstudentene Marte Flokketvedt (t.v), Lena Kleivdal og Emilie Skogstad.

Tre av dem som ble rammet av kaoset i morges var lærerstudentene Marte Flokketvedt, Lena Kleivdal og Emilie Skogstad.

– Jeg ventet i 20 min på Jernbanetorget før kollegaene ringte og fortalte om problemene. Nå vi etter ekstrabusser for oss komme til Slemdal skole, sier Skogstad.

Lærerstudentene skulle vært hos klassene sine på Slemdal:

– Vi håper praksislærerne stepper inn. Vi har varslet skolen, sier de.

– Det har oppstått et problem med signalanlegget for Kolsåsbanen og Røabanen. På disse banene er det ingen trafikk frem til Majorstuen, sier Thomas Ege, pressevakt i Sporveien til Aftenposten rett før klokken 07.

  • LES OGSÅ: Nå er Storgata stengt for busser

Han oppfordrer de reisende til å ta alternativ transport. Sporveien vurderer også å sette opp busser som alternativ transport.

De tekniske problemene kom midt i rushtrafikken og på et tidspunkt da surt og kaldt regn veltet ned over Oslo.

Ved 07.15-tiden opplyser Ege at Sporveien har bestilt busser for å frakte passasjerer.

– Vi jobber med å finne feilen. I mellomtiden må de reisende ta alternativ transport som trikk og buss, sier Ege.

Bussene var på plass ved 08-tiden, men har ikke nok kapasitet til å frakte alle passasjerer.

Trafikkproblemene førte til stappfulle busser i Oslo-området onsdag morgen. Dette bildet er fra en stinn 150-buss fra Bekkestua.

– Det er satt inn ekstrabuss for T-bane. Siden disse bussene har mindre kapasitet enn T-bane, oppfordrer vi alle til å ta andre busser eller trikk der det er mulig. Eller benytte seg av reisegarantien til Ruter, sier Ege.

Også NSB sliter

Det er ikke bare Sporveien som sliter på vestkanten onsdag. Også togpassasjerer er blitt forsinket.

Det er forsinkelser og innstillinger på Drammenbanen på grunn av et tog som sperrer sporet mellom Nationaltheatret og Oslo S.

(Saken blir oppdatert).

Les mer om

  1. Kollektivtransport