Oslo

Saida Begum innstilt som Høyres ordførerkandidat i Oslo

Saida Begum er innstilt som nr. 2 på Oslo Høyres liste til kommunevalget. 31-åringen kan dessuten bli partiets ordførerkandidat.

Saida Begum (31) overtar plassen som Høyres ordførerkandidat etter Fabian Stang.
  • og NTB

– Jeg er en ung kvinne som brenner for Oslo. Jeg har bodd i Vestre Aker, i Hausmanns gate i sentrum, på Stovner, Høybråten, Grünerløkka og nå på St. Hanshaugen. Jeg er en skikkelig Oslo-nomade, som elsker byen min, sier Saida Begum til NRK.

Begum er utdannet jurist og er partiets fraksjonsleder i kultur- og utdanningskomiteen i bystyret. Hun har også vært rådgiver for Høyres justispolitikere på Stortinget og har sittet i bystyret siden 2011.

Les også

LES OGSÅ: Byrådet lovet 500 nye årsverk i hjemmetjenesten. Hittil er bare rundt halvparten på plass.

Første gang

Dersom innstillingen vedtas, er det første gang Oslo Høyre velger en ordførerkandidat med flerkulturell bakgrunn.

– Ordførerrollen bør tilpasses fremtiden, og det er ikke slik at man må være en middelaldrende hvit mann for å være ordfører i Oslo. Selv ikke for Høyre, sier Ellen Chr. Christiansen, leder av nominasjonskomiteen.

Eirik Lae Solberg (t.h.) er innstilt som førstekandidat for høyre, mens Øystein Sundelin (t.v.) er innstilt som fjerdekandidat. Begge har solid erfaring fra Oslo-politikken.

Nominasjonskomiteen har også enstemmig innstilt Eirik Lae Solberg (47) som byrådslederkandidat på Høyres liste til kommunevalget i 2019.

Han er tidligere finansbyråd, ble første gang valgt inn i bystyret i 2007 og er i dag gruppeleder for partiet i bystyret. Han har en mastergrad fra Cambridge i Storbritannia i europeisk politikk.

Les også

LES OGSÅ: Alle støtter forslaget til bystyrets minste parti – Holmlia får fritidsklubb

Avgjøres 3. desember

– Eirik Lae Solberg og Saida Begum er en kompetent duo som har hjerter som banker for Oslo og tung politisk kompetanse. Med disse to på topp, vil Oslo Høyre ha et særdeles godt utgangspunkt for å gjenvinne styringen i hovedstaden etter valget i 2019, sier Ellen Christine Christiansen.

Kommunevalget 9. september 2019 vil avgjøre om de rødgrønne får beholde Oslo eller om borgerlige kandidater vil ta over for byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og ordfører Marianne Borgen (SV).

Nominasjonskomiteens innstilling skal behandles på Oslo Høyres nominasjonsmøte 3. desember

Les også

Byrådet svikter barnehagebarna | Saida Begum

Les mer om

  1. Oslopolitikken
  2. Høyre (H)
  3. Bystyret