Oslo

Lang kostymekø før halloween

Utenfor kostymebutikken Standard i Oslo var det lang kø av folk på leting etter kostyme eller skumle effekter til halloween.

På grunn av stor pågang måtte kostymebutikken Standard i Oslo slippe kundene inn i puljer. Køen utenfor strakk seg mange meter på fortauet.
  • Nicoline Haugsvær
Hennie Lowe, Tom Ivar Maage Sausjord, Lisa Holberg og hennes pappa Lars Eirik Ulseth sto i kø utenfor kostymebutikken Standard i Oslo lørdag.

Torsdag 31. oktober er det halloween. Ut fra køen på Standard ser det ut som om den amerikanske tradisjonen er i ferd med å bli godt etablert i Norge. Både denne og neste helg er det mange som skal på fest, mens på torsdag er barna å se i gatene på jakt etter godteri.

— Vi skal ha linser, sier Lisa Holberg (11) som står i køen med klassekameratene Tom Ivar Maage Sausjord (10) og Hennie Lowe (11), og faren Lars Eirik Ulseth.

Hennie Lowe, Tom Ivar Maage Sausjord, Lisa Holberg og hennes pappa Lars Eirik Ulseth sto i kø utenfor Standard lørdag.

De går på Bolteløkka skole, og på torsdag skal de gå i rundt på «trick or treat», noe de gjør hvert år.Jentene skal kle seg ut som gjenferd.

— Vi skal ha på linser, nattkjoler med blod, teddybjørn og masse mel i håret, sier Hennie.

Hennie har mye halloween-erfaring etter å ha bodd åtte år i New York.

- De tok det mer alvorlig i USA, men her får vi gå alene, det var ikke lov der, sier hun.

Mange leier

— Den siste uken har vi har merket at halloween nærmer seg, sier Petter Abrahamsen, som driver kostymebutikken Festantrekk. De har over 1000 kostymer til utleie, og flere dager denne uken har folk stått på døra før de åpner.

- Halloween har blomstret opp, det er helt klart, sier Petter Abrahamsen som driver Festantrekk.

Abrahamsen sier at de begynte å merke halloween for rundt 15 år siden, men at det stadig blir større.— Halloween har blomstret opp, det er helt klart, sier han.

— Nå har normenn skjønt at det ikke bare er skrekk og gru, men en kostymefest, sier han, og viser fram alt fra pavedrakt til gorilla og vikinger.

Han holder vanligvis stengt på lørdager, men har valgt å holde oppe noen ekstra timer på grunn av stor pågang.

Les også

Slik pynter du deg skummel til Halloween