Oslo

Kapur blir medlem av Høyres sentralstyre

Oslo-politiker Mudassar Kapur har ledet arbeidet med å utforme Høyres storbypolitikkskal. Nå velges han inn i Høyres sentralstyre.

Høyres boligpolitiske talsmann, Mudassar Kapur, er foreslått en plass i partiets sentralstyre.

 • Osloby

— Han har en god trackrecord i partiet, han er en uredd politiker som tør å gå ut med viktige standpunkt i vanskelige saker, han leverer god politikk på integrering og han er en meget god representant for Oslo Høyre i partiet, sier leder av Høyres valgkomité, Sveinung Steinsland i en pressemelding.

Valgkomiteen har nå innstilt Mudassar Kapur til plass i Høyres sentralstyre. Kapur ble valgt inn i bystyret i Oslo høsten 2011, men satt der bare i to år før han fikk fast plass på Stortinget. Nå kommer han enda et skritt nærmere toppen i Høyre.

— Valget er selvsagt opp til Høyres landsmøte men det er veldighyggelig å bli innstilt til Høyres sentralstyre. Jeg er alltid klartil innsats for Høyre, sier Kapur.

Kjempet for Groruddalen

Selv sier han at han ønsker å være grasrotas mann inn i Høyres ledelse.

— Jegkjenner distriktene og bygdene godt og har reist land og strand desiste 10 årene. Men jeg vil også være en representant forstorbyene og snakke deres sak og spesielle utfordringer. Det er enviktig balanse. Jeg er storbypolitisk talsperson i Høyre og ledetarbeidet med å utforme Høyres storbypolitikk, sier Kapur.

Noe av det han ermest fornøyd med, var da han fikk Høyres landsmøte med på å vedta enfornyelse av områdesatsingen i Groruddalen.

Integrering

Han mener at mye av lærdommen med integreringsarbeidet iOslo bør dras nytte av i flere byer og bygder. Særlig med tanke på bosetting av flyktninger.

— Men de store byene har også mye å lære av små kommunersom bosetter og integrerer ganske mange sett i forhold til sitteget innbyggertall. Det blir helt avgjørende å sørge for tidligspråkopplæring, flere ut i jobb og at barna kommer i gang medskole. Reisen fra flyktning til samfunnsborger må være raskere.Derfor trenger både Høyre og Norge en ny integreringspolitikk, sierKapur.

Flere artikler

 1. POLITIKK
  Publisert:

  Erna Solberg ble gjenvalgt med stående applaus

 2. POLITIKK
  Publisert:

  Michael Tetzschner vant valgthriller i Oslo Høyre

 3. POLITIKK
  Publisert:

  Trangt om plassen på Høyres Oslo-liste. Hvem skal ut?

 4. POLITIKK
  Publisert:

  Tina Bru innstilt som ny nestleder i Høyre

 5. POLITIKK
  Publisert:

  Han skal bryne seg på Sylvi Listhaug i Stortingets finanskomité

 6. POLITIKK
  Publisert:

  Satt syv timer på overtid – partilederne må ta over