Oslo

Skulle rekke T-banen, falt mellom vognen og perrongen

Selv om T-banen hadde begynt å kjøre, prøvde 35-åringen å få den til å stoppe. Dette endte med at han havnet mellom perrongen og vognen.

En 35 år gammel ble kjørt til Ullevål sykehus med klemskader etter å ha sklidd mellom T-banen og perrongen på Nationaltheatret stasjon lørdag kveld.
  • Wasim Riaz
    Wasim Riaz
    Journalist

Ved 20.45-tiden lørdag ble store deler av T-banenettet i Oslo rammet av det som ble betegnet som en påkjørsel på Nationaltheatret.

Politiet har på bakgrunn av vitneobservasjoner og avhør konstatert at ulykken skyldes et mislykket forsøk på å rekke T-banen.

Løp etter banen

En 35 år gammel mann prøvde å få banen stoppet idet den var i ferd med å kjøre ut fra stasjonen i retning øst.

— I det T-banen begynner å bevege seg, løper mannen mot den forreste vognen. Han hopper mer eller mindre på døren og sklir før han havner mellom perrongen og vognen, sier Knut Nysæter, leder i trafikketterforskningsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Klemskader

T-baneføreren oppdaget raskt det som skjedde, men det tok likevel noen sekunder før banen stoppet. 35-åringen var ved bevissthet da helsepersonell kom, men hadde store klemskader. Han satt fast ved siste vogn, og måtte hjelpes ut av brannmenn.

Nysæter sier at dette kunne ha gått verre.

- Det er livsfarlig å tro at du kan stoppe en T-bane i fart. Når dørene er lukket, så er det neste bane som gjelder, er det klare rådet fra Nysæter.

Les også

  1. Ønsker seg S-bane i Oslo

  2. Høyre-topper vil utrede «miljøby» i Sørkedalen