Oslo

Anmeldt for nytt overgrep mot barn i Oslo

En norsk kvinne har anmeldt 45-åringen som er pågrepet og siktet for seksuelle overgrep mot barn i Gambia, for overgrep mot hennes mindreårige sønn.

  • Svend Ole Kvilesjø

Lørdag kveld gikk det gambiske miljøet i Oslo kollektivt ut og sa at de fryktet at den norske mannen kan ha ha forgrepet seg på flere barn i Norge. Og politiet bekrefter nå at de har mottatt en ny anmeldelse mot 45-åringen, som tidligere er dømt og har sonet flere fengselsstraffer for overgrep mot etnisk norske barn.

Les også

- Dette møtet burde vært holdt for tre måneder siden

Starter etterforskning umiddelbart

— Vi er blitt kjent med at det kan være ytterligere minst ett forhold, sier politiinspektør Kari-Janne Lid , som leder sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, til Aftenposten.

Hun bekrefter at dette også er et mindreårig barn. Etter det Aftenposten erfarer, skal den overgrepsdømte 45-åringen ha hatt nær kontakt med barnets mor i en lengre periode. Både mor og barn skal være etnisk norske. Politiet ser på den nye anmeldelsen, som ble innlevert fredag, som alvorlig.

- Dette er en svært alvorlig sak og vi starter umiddelbart opp med etterforskningen. Siden dette er en sak der overgrepene ligger en stund tilbake i tid, vil det bli nødvendig med flere politiavhør, samt dommeravhør av barnet, sier Lid.

I fjor høst ble mannen anmeldt og siktet for overgrep mot en mindreårig gutt i Oslo. Politiet klarte ikke å oppspore mannen, som skal ha hatt bodd i en campingvogn og bilen sin, mens han i sommerhalvåret har oppholdt seg i Norge. I slutten av oktober reiste han på nytt langtidsopphold til Gambia, der han nå sitter i varetekt i hovedfengselet Mile 2 like utenfor Banjul.

Les også

Anmeldt for overgrep to måneder før han forlot Norge

Kan bli haste-rettssak i Gambia

Allerede denne uken kan den norske mannen bli stilt for retten i Gambia, der han må svare for tre svært alvorlige anklager, knyttet til seksuell utnyttelse seks små guttter.

Les også

Kan bli stilt for retten i Gambia i ekspressfart

Advokat Sigurd Klomsæt , som har vært mannens forsvarer i Norge siden 2002, ønsker å reise ned for å bistå sin klient. Han sa til Dagbladet søndag at han vil være på plass i Gambia allerede tirsdag. Men søndag kveld ble han advart mot reiseplanene, av presidenten i den gambiske advokatforeningen, som sier at

Les også

- En norsk advokat kan ikke jobbe i Gambia

Advokat Sigurd Klomsæt ønsker å reise til Gambia for å bistå sin klient, men blir advart mot å reise. (FOTO: MORTEN HOLM / SCANPIX)

— Enkel etterforskning

— Nordmannen som har forgrepet seg på seks barn her i Gambia, har gjort det svært enkelt for oss, sier informasjonssjef Sulayman Secka ved politets hovedkvarter i hovedstaden Banjul til Aftenposten.

Han sikter til det elektroniske materialet som ble beslaglagt, da politiet gjennomsøkte 45-åringens egen bolig, i utkanten av kystbyen Brufut i Gambia søndag 26.desember. Politiet aksjonerte sent på kvelden, etter en bekymringsmelding fra norsk politi, og mannen ble arrestert da politiet fant ham sammen med seks mindreårige barn, i alderen tre til 10 år, inne på soverommet.

— Denne saken er svært alvorlig. Bildene på minnekortene vi fant i huset, viser tydelig mannen, som forgriper seg seksuelt på alle de seks barna. Derfor har det vært enkelt for oss å etterforske denne saken.

- Er det flere voksne personer på bildene dere har beslaglagt?

— Nei, det er bare den norske 45-åringen.

- Har dere funnet bilder av andre gambiske barn - eller barn av andre nasjonaliteter i materialet?

— Nei. Så langt vi har avdekket, er det kun de seks barna og den norske mannen som er avbildet, ifølge Sulayman Secka.

Han sier at etterforskningen er så godt som avsluttet og at straffesaken mot ham kan igangsettes allerede tirsdag eller onsdag. Han understreker likevel at det er opp til retten å avgjøre når saken skal berammes.

45-åringen hadde i romjulen ett besøk av den norsk-svenske konsulen i Gambia, da han satt i varetekt i politiets hovedkvarter i Banjul. Nordmannen skal ifølge konsul Robert Hardmark ha takket nei både til bistand fra den norske utenrikstjenesten - og norsk advokathjelp.

Kan bli dømt til 14 års fengsel

Mannen er i Gambia siktet for seksuelle overgrep, utnyttelse av små barn og produksjon av barnepornografi. Han risikerer 14 års fengsel, om han blir dømt.

Les også

  1. Kan bli stilt for retten i Gambia i ekspressfart

  2. - Siktet nordmann tilstår overgrep

  3. Redd Barna: - Fratar barnet enhver form for rettssikkerhet

  4. I denne sengen ble 45-åringen arrestert

  5. - En norsk advokat kan ikke jobbe i Gambia