Maaemo-eiere overtar Grand Café

Alt fra bilbransjen til kulturaktører har snust på lokalene, men til høsten kan du igjen kjenne duften av mat på hjørnet av Grand Hotel.

Restauratør Bjørn Tore Furset står bak en rekke restauranter i Oslo, blant annet Ekebergrestauranten, Festningen restaurant og Maaemo. Nå skal han også drive Grand Café.
  1. august i fjor stengte Grand Café dørene etter å ha vært i drift i 141 år. Siden har det vært knyttet stor spenning til hvem og hva som skal overta etter den ærverdige kafeen.

Hotelldirektør på Grand Hotel, Fredrikke Næss, forteller at det har vært stor interesse for lokalene. Alt fra bilbransjen, til kunst og kultur har kommet med ulike forslag til bruk, men nå er det klart at det igjen blir restaurant.

— Det har vært mange gode forslag, men vi er veldig fornøyd med at det fortsatt blir restaurant, sier hun. Det var hele tiden øverst på hotellets ønskeliste, selv om Næss understreker at det var viktig å starte med blanke ark etter at restauranten hadde gått med underskudd i flere år.

Les historiene og se bildene fra Grand Cafés glansdager:

Les også

Grand Café: Fyll, spetakkel og kjendiser siden 1874

Er med på eiersiden i Maaemo

Det er Fursetgruppen som tar over driften. De har allerede erfaring med å drive restaurant i kjente kulturlokaler som Ekebergrestauranten, Festningen og Ingierstrand bad.

Hotelldirektør på Grand Hotel, Fredrikke Næss, er fornøyd med at det igjen blir restaurant i Grand Cafés lokaler.

De står også bak Michelin-restauranten Maaemo. Deres evne til å skreddersy konsepter, gjerne med fokus på lokale råvarer, bidro til at valget falt på restaurantgruppen. — Vi er så glade. Vi var i forhandlinger en stund, og det var ikke helt opplagt at det skulle bli oss. Nå er vi ydmyke og stolte over å skulle ta over lokalene, sier innehaver Bjørn Tore Furset.

Ja, det skal hete Grand

Henrik Ibsen passerer Grand under sin daglige spasertur. Bildet er tatt ca. 1893.

Han legger til at konseptet er fortsatt i støpeskjeen. Nå skal de sette seg ned og se på hva de vil gjøre med alt fra meny til interiør. Men en ting er sikkert: Restauranten skal hete Grand Café.

— Det har ikke vært noe annet alternativ, sier Furset.

Utenlandske medier om Grand Café:

Les også

- Oslo har mistet en del av sin sjel

Tar med historiske elementer

I planleggingen ønsker de å ta hensyn til historie, og det er mange elementer de vil ta med seg videre. Blant annet får veggmaleriene bli. De har også fått tilgang til arkiver der de kan hente inspirasjon fra gamle menyer.

Folkeliv på Grand i 1933

— Mange har kjempeforventninger til Grand Café. Det er klart vi kjenner på det, sier han. Samtidig forteller Furset at de ønsker å sette sitt preg på stedet. Han understreker at de er en restaurantgruppe, ikke en kjede. Hver restaurant får sin egen identitet.For elleve år siden ble Furset også forespurt om han ville drive Grand Café.

— Da turte jeg ikke fordi jeg akkurat hadde signert med Ekebergrestauranten. Det har plaget meg litt, sier han, som kan legge den lille angeren bak seg. Nå håper han nye Grand Café er i gang før julebordsesongen.