Solgte 151 leiligheter første dagen - uten offentlig godkjenning

161 leiligheter i boligprosjekt Harbitz Torg på Skøyen ble lagt ut for salg i forrige uke. Innen dagen var omme var det kun ti leiligheter igjen. Men offentlig godkjenning har prosjektet ikke.

Slik blir Harbitz Torg om utviklerne Profier og Møller Eiendom får viljen sin.
  • Julie Berg Melfald

Harbitz Torg, et gammelt fabrikkanlegg rett ved Skøyen stasjon, er et av Oslos nye byutviklingsprogrammer. Til sammen planlegges det 350 boliger; en blanding av vestvendte leiligheter med terrasser og balkonger, og townhouses med hager og trær mellom.

Da utviklerne Profier og Møller Eiendom la ut de 161 første leilighetene, lot ikke salget vente på seg. Kjøpsavtaler for over 900 millioner ble inngått på èn dag, skriver Finansavisen.

- Ikke overrasket

– Vi er fornøyde, men ikke overrasket over salget; vi hadde over 2000 interessenter. Det er et fantastisk område. Men vi er litt betenkt over at trykket er så massivt. Det sier noe om behovet for disse type boliger,
og boligmangelen som har akkumulert seg over flere år i Oslo, sier Kristen Rikter-Svendsen, markedsdirektør i Profier, til Aftenposten.

Utbyggingen har imidlertid fortsatt til gode å få offentlig godkjenning. Den håper utviklerne vil komme etter sommerferien. Det har vært to års utsettelse av utbyggingen så langt, på grunn av forsinkelser i den offentlige saksbehandlingen.

Solgt med forbehold om godkjenning

– Vi har fått lovnader fra kommunen om at de vil ta opp saken i august. Det skulle egentlig skjedd for mer enn et år siden, så det har vært en langvarig prosess. Det er en litt fortvilt situasjon, men vi velger å stole på de løftene vi har fått, sier Rikter-Svendsen.

Han understreker at kjøperne er klar over situasjonen, og at alle salg er inngått med forbehold om godkjenning.

I tillegg til boliger, åpnes Harbitz Torg også opp for bygging av butikker, barnehage og kontorarbeidsplasser. Det verneverdige laboratoriebygget sentralt på området skal transformeres og det etableres et splitter nytt strøkstorg rundt bygget.