Oslo

17. mai: Over 40 personer i masseslagsmål inne på restaurant på Aker brygge

Tre menn ble tatt med til arresten etter masseslagsmål på Aker brygge på 17. mai-kvelden. Politiet hadde travel dag på jobben med bortimot 20 slagsmål i Oslo, de fleste i sentrum.

  • Olga Stokke
    Olga Stokke
    Journalist

Den vakre 17. mai-dagen ble dramatisk for gjester og ansatte på restauranten TGI Friday’s.

En gruppe gjester satt ved et bord. Så kom det inn en ny gruppe gjester som gikk forbi køen og rett bort til den første gruppen. Så røk de i tottene på hverandre.

De sloss på harde nevene, det ble ikke brukt våpen. Flere ble skadet, men ikke alvorlig.

Det opplyser politiet og restaurant-ledelsen. Motivet er ikke kjent, hverken for politiet eller restaurant-ledelsen. TGOI Fridays eies av Umoe Restaurants.

Flesteparten av de involverte var menn, den yngste er ca. 20 år, men det var også en del kvinner der.

Skremte gjester

Tor Gulbrandsen, operasjonsleder i Oslo-politiet, sier at de fikk mange oppringninger fra skremte gjester. Politet rykket ut uten bevæpning etter at første melding kom kl.19.41.

Politiet kom raskt til stedet, men da det viste seg å være et stort antall involverte i slagsmålet, tok det flere minutter å få kontroll over situasjonen.

– Det gikk hardt for seg. De to gruppene hadde nok en konflikt gående før de begynte å slåss i restauranten. Det ble ganske dramatisk, sier Gulbrandsen.

40 i slagsmål - tre i arresten

Han opplyser at rundt 40 personer - som var mer eller mindre delaktig - i slagsmålet. De fleste involverte var menn, del kvinner var vitner til basketaket.

Mens en rekke personer ble bortvist, ble to menn i 40-årsalderen pågrepet med skjellig grunn til mistanke for å ha begått en straffbar handling. En mann i 30-årsalderen ble innbragt fordi han ikke etterkom pålegg eller hindret politiet å gjøre jobben sin.

Operasjonsleder Gulbrandsen opplyser at de to gruppene som barket sammen, ikke utgjør gjenger, men at begge tilhører romfolket.

– Det er romfolk med både norsk og utenlandsk statsborgerskap, men primært norske, sier Gulbrandsen.

Folk storkoste seg i Oslo på 17. mai, men for noen tippet det over da det oppsto slagsmål.

– Uheldig

Sverre Helno, konsernsjef i Umoe Restaurants, sier at de ikke kjenner bakgrunn for slagsmålet som oppsto i restauranten deres på Aker brygge.

– Men det er klart jeg at synes at dette er uheldig, ikke minst for våre unge gjester og våre unge ansatte.

Helno sier at de varslet politet som kom raskt. Noe ble ødelagt i restauranten, men han er mer opptatt av gjestenes og de ansattes opplevelser.

– Vi har veldig mange gjester gjennom uken, gjennom året. Vi opplever at vi har veldig lite tull og bråk, at vi har et bra forhold til våre gjester. Når det oppstår slike situasjoner, er det uheldig for andre gjester og for de ansatte, sier Helno.

Hektisk nasjonaldag - mye slåssing

Oslo-politiet hadde en hektisk dag. Det fikk melding om mellom 10 og 20 slåsskamper, men ikke alle var veldig alvorlige.

– For noen tippet festen over, det har nok en viss sammenheng med inntak av rusmidler, sier operasjonsleder Gulbrandsen.

Les mer om

  1. Aker Brygge
  2. 17. mai