Oslo

10 tips for helgen

Kammermusikk, kjellerrock, sirkus, sex og søndagskos. Alt dette og mer til kan du få denne helgen.

 • Harald Fossberg
  Kulturjournalist og tegneserieanmelder

1. Hele byen - ett kammer

Oslo Kammermusikkfestival, som startet sist helg, presenterer kammermusikk av ypperste klasse på flere scener i Oslo. Her kan du høre musikk med spenn fra middelalderen til vår egen tid fremført av norske og internasjonale musikere i toppklasse. Se mer på http://oslokammermusikkfestival.no/
Hvor: Hele byen, Gallakonsert på Gamle Logen
Når: Torsdag kl. 18

2. DumDum sesongavslutter med et smell

DumDum Boys er klare til å rocke Bjørvika lørdag.

DumDum Boys avslutter konsertsesongen på Sukkerbiten, dagen etter at newzealandske Fat Freddys Drop har laget musikalsk karneval på samme sted. Best av alt: Tidlig konsertstart gjør at du fremdeles har kvelden foran deg når hele Norges favorittrøndere har gått av scenen.
Hvor: Sukkerbiten, Bjørvika
Når: Lørdag kl. 17

3. Sirkus i byen

Et nytt blad Arnardo i aksjon: Shannon Folco Arnardo. Forestillinger fra fredag til 4. september.

Cirkus Arnardo er tilbake på tomten ved Munch-museet, slik det har vært i årevis nå: Dette er 68. sesongen på veien for det norske sirkuset. Opplev sjonglører, linedansere, klovner og mye mer.
Hvor: Sirkustomten ved Munch-museet
Når: Premiere fredag, deretter forestillinger hverdager kl. 18 og lørdag/søndag kl. 14 og 17 frem til 4. september

4. Sex-sex-sex tre dager til ende

Klart for en ny runde Sexhibition på Rockefeller fra torsdag til lørdag.

Når sommeren er på hell, er det tradisjonen tro klart for Sexhibition. Dette er 22. året arrangementet går av stabelen med ulike innslag som skal vise bredden innen erotikken og ymse typer underholdning, konkurranser med mer.
Hvor: Rockefeller
Når: Torsdag til lørdag fra kl. 19

5. Maritim kammerfest

Er dette byens mest intime festival for klassisk? Kunstnerisk leder David Coucheron inviterer til konserter på Maritimt museum på Bygdøy. I år er oboen i sentrum, traktert av Elizabeth Koch med flere. Verker av Chopin, Tsjajkovskij, Mozart, Schubert og Dvorak m.fl. står på programmet.
Hvor: Norsk Maritimt museum
Når: Torsdag og fredag fra kl. 17

6. Latinsk stemning

Lyst på å holde på sommerferiestemningen litt til? Da er Sonora Cimarron noe for deg. Det latinamerikanske orkesteret byr opp til dansefest med sangeren Carlos Paz kjent fra L’Orchestra di Piazza Vittorio. Det blir både egenkomponerte låter og nye arrangementer av kjente latinamerikanske klassikere.
Hvor: Cosmopolite
Når: Fredag kl. 21

7. Stjernelag entrer ringen

Tuva Sivertsen og Valkyrien Allstars er klar for to runder på Riksscenen fredag.

Valkyrien Allstars steller i stand en annerledes dobbeltkonsert fredag: De bygger opp et amfi utenfor Riksscenen og stiller seg i midten, omgitt av publikum. Regn med en energisk konsertopplevelse fra et av landets største folkemusikkband.
Hvor: Riksscenen
Når: Fredag kl. 17 og 20.30

8. Punk og garasjerock i kjelleren

The Mystery Lights skal fylle Revolver-kjelleren med garasjerock fredag.

Revolver arrangerer rårockfestival med et vell av norske og utenlandske band innen den gladrufsete delen av rocken. Fredag spiller bl.a. amerikanske The Mystery Lights, som er blitt et hett navn den siste tiden, men det er lørdag det virkelig braker løs i bakgården og kjelleren.
Hvor: Revolver
Når: Fredag kl. 20, lørdag fra kl. 14

9. Båtverksted og familiesøndag

Bli med på sjøen med Oslos egen renessansebåt Vaaghals søndag.

Norsk Maritimt Museum arrangerer aktivitetsdag for hele familien med alt fra båtverksted til båtlab, sjøsetting av «Holmsbuprammen» , seilopplevelse med museets rekonstruksjon av Oslos renessansebåt Vaaghals og workshop, der du kan lage kunstverk av plastsøppel fra strendene.

Kafeen er åpen.

Hvor: Norsk Maritimt Museum

Når: Søndag fra kl. 11

10. Sjeldne søndagstoner

Frankie Cosmos spiller på Mono søndag.

22-åringen Grete Kline kaller seg Frankie Cosmos, og har lagt ut et hundretall låter på nett fra hun var ung. I fjor kom gjennombruddet med EP-en Fit Me In og debutalbumet Next Thing, som begge har fått kjempekritikk. Nå har Oslo en sjelden sjanse til å oppleve en spennende artist i en intim setting.
Hvor: Cafe Mono
Når: Søndag kl. 21

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  Dette er sjelden kost i norsk politikk

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5