Hvem mener du fortjener å bli Årets osloborger 2020?

Vi jakter på en person som har gjort Oslo til en enda litt bedre by å bo i.

Tidligere vinnere: David Adampour, Eline Thorleifsson, Wenche Foss, Hanne Kristin Rohde, Mohamed Fariss og Gunnar Sønsteby er alle kåret til Årets osloborger av Aftenpostens lesere.
  • Kulturredaksjonen i Aftenposten
  • Bruk skjemaet nederst i saken til å sende oss navn på en person du mener bør bli nominert i år sammen med en begrunnelse.

Listen er lang over personer som tidligere er blitt kåret til Årets osloborger, blant dem Wenche Foss, Gunnar Sønsteby, Fabian Stang, Eline Thorleifsson og David Adampour.

Nå jakter vi på nytt på en ildsjel som brenner for byen vår. Hvem mener du fortjener å bli nominert til tittelen Årets osloborger?

Ifølge prisens kriterier letes det etter «en ildsjel som har beveget seg utenfor eventuelle stillingsinstrukser. En person som bruker tid og krefter på å gjøre hverdagen litt bedre for sine medmennesker. En som har gjort Oslo enda litt bedre å leve i.»

  • NB: Byrådspolitikere kan ikke nomineres.

Året 2020 ble ikke helt som forventet. Koronapandemien førte til de sterkeste og mest inngripende tiltakene vi har hatt i Norge i fredstid.

– Det har vært et tøft år for mange. Ikke minst denne høsten, som i Oslo har vært preget av stadige tøffere koronatiltak og nå en ny runde med sosial nedstenging, sier kulturredaktør Cecilie Asker.

Pandemien har rammet bredt. Mange har mistet jobben sin, og mange næringer sliter.

– Med årets osloborger ønsker vi å hedre noen av ildsjelene som er med på å gjøre byen bedre for oss alle. Jeg vet at oslofolk har vært flinke til å bidra i denne dugnaden, så i år tror jeg vi får rekordmange forlag, sier Asker.

Etter vi har mottatt forslag fra leserne vil en jury vurdere forslagene og plukke ut finalistene. Deretter blir det opp til leserne å stemme frem Årets osloborger.

  • Bruk skjemaet til å sende oss navn på en person du mener bør bli nominert i år sammen med en begrunnelse.