Ap i Oslo snur og vil likevel beholde Ullevål sykehus

Oslo Arbeiderparti snur i spørsmålet om å legge ned Ullevål sykehus og har vedtatt at de vil bevare sykehuset.

Arbeiderpartiet i Oslo snur i spørsmålet om å legge ned Ullevål sykehus og vil i stedet at sykehuset skal bestå for å møte framtidens økende behov for helsevesen i hovedstaden.

Leder Frode Jacobsen i Oslo Ap sier til Dagsavisen at begrunnelsen for at de likevel vil gå inn for å bevare Ullevål sykehus er at Oslos befolkning må sikres nødvendig sykehuskapasitet.

Oslos befolkning er forventet å vokse med 150.000 mennesker de neste 20 årene.

I en uttalelse tirsdag kveld snudde fylkespartiet og fulgte etter resten av bystyret i Oslo der alle unntatt Høyre nå ønsker å bevare Ullevål sykehus. Dermed er Ap-laget både for nytt sykehus på Aker, for en videreutvikling av Rikshospitalet på Gaustad og for å bevare sykehuset på Ullevål.

«Ullevål sykehus må inngå som del av den fremtidige sykehusstrukturen i Oslo. Det sikrer at Oslo kan få det sykehustilbudet vi trenger», heter det i uttalelsen som Dagsavisen gjengir.

– Jeg føler meg trygg på at våre folk vil nikke anerkjennende til dette vedtaket og si at det er en veldig nyttig avklaring for oss før vi skal ut i valgkamp og snakke til folk om de store utfordringene Oslo står foran, sier Jacobsen.