MDG og Ketil Solvik-Olsen krangler om nye trafikkskilt

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) mener somling med nye bomskilt kan forsinke en hel kollektivsatsing i hovedstaden.

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg er lei av å vente på detaljerte skilt om de nye bomsatsene som skal innføres i Oslo, skriver VG mandag.

Byrådet ønsker at bompengesatsene i Oslo skal økes på dager med høy luftforurensning. Spørsmålet er hvordan skiltene som informerer om de nye satsene skal se ut.

Saken handler om de nye bomsatsene i Oslopakke 3-avtalen, som alle partier i Oslo og Akershus stemte for, med unntak av Frp og Rødt. De nye bompengene skulle i følge avtalen bli innført 1.mars 2017, men blant annet på grunn av denne skiltsaken er det nå usikkerhet om dette.

Frykter forsinkelser

Miljøbyråden mener samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen somler, og dermed påfører Oslos befolkning tapte bompengeinntekter.

– Etter det jeg får opplyst vil de nye skiltkravene til Solvik-Olsen bidra til at innføring av de nye bompenger blir forsinket til 2018. Dette er svært alvorlig for helsen til folk i Oslo-området. Vi kan ikke vente nok en vinter med det aller viktigste tiltaket vi har for å sikre innbyggerne våre trygg luft, og som det attpåtil er bred enighet om å gjennomføre, sier Berg til VG.

Mener store skilt er tull

Lan Marie Nguyen Berg mener store skilt med mer detaljerte opplysninger om bomsatser er unødvendig.

– Bomtakstene vil uansett bli kunngjort direkte til alle som har abonnement hos bompengeselskapet i Oslo og Akershus, samt på internett. Da mener jeg det må holde at det opplyses om makstaksten i skiltene på bomstasjonen, sier Berg.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) avviser utspillet til Berg som tull.

– Dette er tema Vegdirektoratet jobber med. Det er ikke jeg som sitter og tenker ut slikt. Fagfolkene mine sier dette ikke vil påvirke tidsplanen for regelarbeidet i det hele tatt, skriver Solvik-Olsen i en sms til VG.